Sain ystävällisesti linkin mielenkiintoiseen tutkimukseen.

Nyt on tehty tutkimus treenimäärien vaikutuksesta oppimiseen. Olen itse aina ajatellut, että treeniä pitää olla paljon, että homma opitaan ja pysyy mielessä. Nyt sainkin lukea, että optimi on kerran - pari viikossa, voiko se olla tottakaan? En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tutkimustietoon siitä, mikä on optimi treenimäärä. Olen ajatellut, että ilman muuta esim. 3 pientä treeniä per päivä on parempi kuin pari pitkää treeniä viikossa, mutta näin ei ehkä sitten olekaan. Olen saanut vain kantapään kautta oppia (mm. Mitzun kanssa aikanaan), että kyllä sitä koiraakin voi treenata liikaa (tai ainakin liian yksipuolisesti). Lisäksi, treenitauoilla tuntuu yleensä olleen positiivinen vaikutus ainakin Jetan treenimotivaation (jos nyt ei tekniikkaan kuitenkaan).

Voisiko sitä hyvällä omalla tunnolla useammin laiskotella ja nautiskella hömpötyshommista koiran kanssa? Tai tekisi mielenvirkistykseksi nyt vaikka sitä jälkeä ja muuta hommailua. 

Noh, eilen ja tänään on virkistäydytty ystäväperheen kanssa mökkeilemeällä ja nauttimalla taide-elämyksistä Oranki Artissa, jonne koirakin pääsi täysivaltaisena jäsenenä mukaan ;)