Eilen Rovaniemellä reenattiin Jetan ja Ronja-kultsun ja omistajansa kera.

Pitää ihan tähän alkuun hehkuttaa yhtä ihmeellisyyttä, joka siellä tapahtui. Jetta treenasi ensin ja kun Ronjan vuoro oli sitten, Jetta köllötteli kaikessa rauhassa hallilla ja katseli, kun Ronja teki ruutua ja kaikkea muutakin kiihdyttävää, leikki lelullakin. Muutama vinkaisu kuului Jetan suusta, mutta muuten se oli niin rauhallinen, että piti oikein ihmetellä :-o

Ajattelin testata avoimen liikkeitä vähän enemmän kokonaisena, eikä ihan pikkuosiin pilkottuna niin kuin yleensä.

Seuraaminen. Aika tiivistä, mutta itse perusseuruu hyvää. Täyskäännöksissä Jetta teki jonkun ihme sähellyksen välillä, eli pitäisi miettiä itse sitä kääntymistä ja ottaa siihen jotakin ennakkovinkkiä (kuten myös muihin käännöksiin ja perusasentoon). Perusasennot olivat kuulemma välillä hieman takana. En ole ollut huolissaan takana olevista perusasennoista, sillä seuruu tuppaa kuitenkin olemaan hieman edessä, joten parempi "taaksepäin" työskentely kuin eteenpäin.

Liikkeestä maahanmeno. Tämä oli tosi hyvä! Ja hyvä, että hallilla oli peilit, niin ei tarvi kurkkia koiraa. Pitää saada meidänkin hallille peilit! Hyvä seuruu, hyvä maahanmeno, hyvä odottaminen, hyvä loppuperusasento.

Luoksetulo. Ensimmäistä kertaa otin luoksetulon yhteydessä pysähdyksen, pysähdys oli hieno lukkojarrutus, mutta oma käsky oli auttamattomasti myöhässä. Palkkasin ensin pysäytyksestä lelulla ja otin erikseen loppuosan. Jetta tuli suoraan sivulle, siitä sillä siis on vahva mielikuva, vaikka eteenistumista on paljon harjoiteltu, mutta ei näköjään yhdisty luoksetuloon.

Liikkeestä seisahtuminen. Ensinnäkin unohdin virittelyn. Näin peilistä, että pysähtyi hitaasti, otti pari askelta. Lisäksi liikkui, kun menin taakse, joten tuota odottamista pitäisi harjoitella kovasti. Otin uudestaan pelkän seisahtumisen ja kun patukka oli odottamassa, seisahtuminen oli hyvä.

Nouto. Hyvä odottaminen (annoin namin odottamisesta), hyvä nouto, hyvä palautus, mutta kun otin kapulan pois, hyppäsi taaksepäin ja samalla kapula tipahti, en muista tipahtiko se minulta vai tipauttiko Jetta sen. Osasi tulla edestä sivulle, vaikka sitä ei ole juuri harjoiteltu.

Hyppy. Hyppäsi hyvin poispäin ja istui, takaisinpäin tullessa hyppäsi päin estettä, niin että koko este meinasi kaatua.

Kaket. Eka kertaa 5 metrin etäisyydeltä. Ensimmäinen m-i oli loistava, hyvä maahanmeno vielä, mutta toisella istumisella hyppäsi vähän taaksepäin.

Tosiaan sitten laitoin Jetan makoilemaan Ronjan vuoron ajaksi, ja se oli hyvin hiljaa, mitä minä oikein suuresti kummeksuin :)

Tosinsanoen liikkeet ovat jo sellaisessa mallissa, että pienen viilauksen jälkeen voisi jo osallistua avoon, mutta tuo paikkamakuu, siinä vinkuminen ja pyöriminen ovat niin iso ongelma, että ennen kuin se on ratkaistu, ei ole mitään asiaa mihinkään kisoihin. Onnistuukohan se ikinä? Paljon pitäisi häiriössä reenata paikkamakuuta, mutta kun ei raski tuota pentua kylmässä makuuttaa :( Ehkä sitten kevään tullen?

Koirat saivat myös perusteellisen hieronnan! Kiitos Heli! Ja kiitos reeniseurasta!