Taas poikkesin pikkusen suunnitelmasta, kun Pyryn Anni-serkku halusi nähdä, miten koiraa treenataan ;) Päivällä hallilla lasten kanssa. Olisi ollut vuorossa paikallaolo, seuruu, ruutu, tunnari ja kaket, mutta tunnari jäi pois, kun unohdin kapulat ja lisäksi tuli vielä metallinouto, hyppynouto, luoksetulo+stoppitreeni, ja mitähän vielä... Sen lisäksi olin sopinut Annikan kanssa treenit etukäteen, niin Jetta sitten otti toisetkin tokot tänään. Kävi myös yhden pitkän ja kaksi lyhyempää lenkkiä ja retkellä Salmilompolossa (=uimassa ja läträämässä vedessä) sekä leikiskeli lasten kanssa palloleikkejä. Iltasella nurkissa lymyili jokseenkin rauhallinen pikkukoira. 

Aamutreeni. Seuraamista pitkä pätkä. Palkkailin välillä namilla. Otin myös niitä vasempaan askeleita namilla ohjaten, kun ne ovat tuottaneet ongelmia. 

Kiertoja. Sellainen havainto, että hallin kiertotötsän (iso liikennekartio) kanssa Jetta kiertää vaikka 20 metrin päästä, mutta muita kohteita ei osaa kiertää kuin ihan läheltä. Onpas jäänyt taas yksi asia yleistämättä. Pääsin treenaamaan myös seisahtumista, oli hyvä. Kaari vaan on niin laaja, että pysähtymisestä tulee väkisinkin vähän vino. Maahanmenoa ihan vain lyhyeltä matkalta, kun oli muuten laukkomassa minua kohti. Suora luoksetulo eteenistumiseen asti. Hyvä. Lelupalkka. 

Ruutua. Paikanhakua. Kun palkkaa ei kuulunut sinnepäin menosta, Jetta oikein läsäytti alustaa suurieleisesti tassulla ja jäi siihen seisomaan. Hassu koira. Lelupalkka. Yksi lähetys kauempaa.

Hyppynouto. Palkka vauhdista palautusvaiheessa.

Metallinouto. Siinä myös vauhtipalkka. 

Kaket oli tosi hyvät. Kaikki asennot eka käskyllä, etäisyyttä ehkä viitisen metriä. Ei paikittanu yhtään.

Paikkamakuussa kymmenisen minuuttia. Hiljaa ja rauhassa.

***

Iltatreeni teollisuuskylässä Annikan kanssa.

Aloitus paikkamakuulla. Jetta kerkesi mennä maahan viis kertaa ennen käskyä. Vissiin arvasi mitä on tulossa. Mutta oli ihan hipihiljaa :o Tosin kaverina vain Molla, joten rauhallinen tilanne. Onneksi tuuli kovasti, niin ei ollut niin paljon ötököitä. 

Odotellessa vähän ruudun keskustaa. Läppäili taas kunnolla alustaa.

Seuraamista käskytyksellä. Paljon käännöksiä, ei kovin pitkä pätkä. Ok homma.

Ruutuunlähetys. Eka kerralla meni ruutuun sivusta, mutta Annika ei kuullut, kun sanoin, että älä heitä lelua. Toisella kerralla meni tosi hienosti keskelle, lelupalkka. 

Kaket. Huonommat kuin aamulla. Jumitteli, eikä totellut ekaa käskyä, sekä pakitteli reilusti.

Tunnari. Piilotus hankalaan paikkaan, ei ongelma Jetalle. Palautusasento hyvä. joskin lähestyminen hidas. Otin myös perusasennon, joka oli huono. 

P.s. Tuntuu että Jetan tunnarinpalautusvauhti on armottoman hidas. Todistettavasti se kuitenkin palauttaa laukalla, joten saa luvan riittää :)
Kuva: Maija Vinnikka