Operaatio pito jatkuu. Tänäänkin ennen aamu- ja päiväruokaa. Nyt käytössä on siis tavallinen puinen noutokapula. Aamulla pidot menivät hyvin, 3 toistoa kestoltaan 15-40 sekuntia. Ei mitään venkulointia, pidin varovasti ylä- ja alaleuasta ja kehuin. Juustopalkka.

Toinen harjoitus. Otin ensin pelkkää eteentuloa niin että Jetan kuono osuu minun mahaan (istun jakkaralla). Sitten pentu jalkojen väliin ja pitohommiin. Pää laski helposti alaspäin (kapulan painostako? 650 gramman kapula), joten pidin Jetan päätä vähän enemmän ylhäällä, koska muussa tapauksessa kapula olisi ollut minun reisien varassa. Pidin kevyesti leuoista kiinni, mutta meinasivat silti vähän väpättää, ainakin toisessa pidossa. Ensimmäinen ja kolman mielestäni parempia. Kun otin neljännen toiston, Jetta vingahti/haukahti irroitusvaiheessa, joten tuosta kerrasta ei palkkaa, vaan uusi yritys. Viimeinen pito sujuikin sitten hyvin. Toistojen kesto 10-30 sekuntia. Välipalkana kehu ja juusto (välipalkkaa myös pelkästä edessäistumisesta), loppupalkaksi päiväruoka. Jokohan sitä huomenna uskaltaisi höllentää tuota omaa pito-otetta, jolloin voitaisiin Jetan kanssa opetella sitä, mikä on kapulan pidossa toivottavaa (rauhallinen tasainen pito) ja mikä ei (leukojen liikuttelu tai kapulan tiputtaminen).

Saimme vuokrattua isomman kämpän joulukuun puolivälistä alkaen. Yksi erittäin tervetullut huone lisää (siis kolmio)! Sauna ja oma pieni takapiha. Samassa talossa on vain liikehuoneistoja (entinen Tele-talo), joten ei naapureita, joita me voisimme häiritä tai päinvastoin. Joulun aika kulunee sitten iloisesti muuttohommissa. Huokaus. Mutta kyllä se varmasti kannattaa! :)

Tänään kun oltiin lähdössä päivälenkille, katsoin että ilma on lauhtunut, pakkasta vain -17, enkä ottanut koirille takkeja. Kun ajoin metsän laitaan, mistä oli tarkoitus lähteä kävelylle, sielläpä olikin pakkasta yli -20! Jopa Jettaa alko palella ilman takkia, Mitzusta ja minusta (kröhöm) puhumattakaan, joten jouduttiin sitten käymään lenkki lyhyemmän kautta. Jetta tosin lämpesi matkan varrella eikä enää nostellut tassujaan, mutta Mitzu oli niin kylmäinen ("auts, täällä ei voi kävellä kuin kolmella tassulla"), että pitkä lenkki jäi haaveeksi. Seuraavalla kerralla varustaudumme paremmin!

mimarr10.jpg
Täällä on kyyyylmä, mennään pian kotiin, jooko?!

jemimarr11.jpg
Me ollaan bordercollieita ja meidän on aina pakko juosta täysillä :D

marrmais12.jpg
Harmi, ettei kuvaan saa pakkasmittaria, mutta mie sanon, soli kylymä!