Kiitos Jetta! Että kaikista viimeaikaisista laiminlyönneistä huolimatta vaan osaat näitä juttuja!! Siis kun treenit ja lenkitkin ovat jääneet viimeaikoina aivan liian vähiin näiden perhesyiden vuoksi, niin Jetta se vaan oppii ja porskuttaa :D ALO-luokan liikkeet alkavat olla kohta kasassa!

Tänään siis illalla reenikaverin kanssa polttiaisten syöttinä teollisuusalueella. Testailin vähän liikkeen osia alo-mielessä. Ensimmäistä kertaa otettiin luoksepäästävyyttä. Systeemillä, että jos Jetta nousee tai ääntelee, "tuomari" pysähtyy ja peruuttaa. Noh, kerran Jetta karkasi kesken kaiken ruutuun. Ja eka kerta kun oli, niin ei vielä päästy siihen, että toinen olisi koskenut Jettaa, mutta kaiken muun lähelläolon kesti hyvin paikallaan.

Seuraamisessa on Jetalla naksahtanut jokin vipu päässä. Se on edennyt aivan huimasti!! Seuruupaikka pysyy täsmällisenä ja vartalo suorana. Käännökset sujuvat sekä oikeaan että vasempaan. Juoksua en ole vielä kokeillut. Ainoa huoli on, tuleeko siitä liian tiivistä...

Liikkeestä seisahtuminen (tässäkin mukana jo seuruun tapaista, tosin harkitsen eri seuruukäskyn ottamista jääviin kuin itse seuruuseen). Seisahtuminen ihan nappi, joten heti palkka. Erikseen vielä seisomassa pysymistä.

Luoksetulon otin ensimmäistä kertaa sivulle asti, joten juoksi ensin vähän ohi, mutta pienellä käsivihjeellä tuli sivulle. Luulen että otan luoksetuloon kaksi eri käskyä, joista toisella tulee eteen ja toisella sivulle, kun se meidän pk-ura ei näiltä näkymin ole ollenkaan niin varma...

Maahanmeno on nyt eniten huonossa jamassa. Vapaasta liikkumisesta menee ihan hyvin jo maahan, mutta siitä seuruuntapaisesta ei tahdo onnistua millään. Tuppaa jäämään joko seisomaan tai istumaan. En ole tuosta huolissani, sillä en ole koskaan kuullut bordercolliesta, joka ei olisi oppinut menemään maahan ;)

Mitäs siitä sitten vielä puuttu aloon? Paikallamakaaminen tietenkin pitää reenata (otettu vain arkipaikkakäskyllä, jolla se toimii vaikka 5 minuuttia, jos ei vain tule ääntelyä). Hyppyä ei voitu ottaa, kun ei ollut estettä. Oma este olisi jo teetettynä, kun vain saisi Rovaniemeltä sen haettua. Niin ja joskus pitää testata, toimiiko seuruu myös hihnassa.

Jetta on ihmeellinen. Näilläkin reenimäärillä se pystyy vielä edistymään. Jaa-a, pitääkö nyt taas alkaa sitten oottaa jotakin erityisen suurta takapakkia, kun on mennyt liian kauan liian hyvin? :D Tuumaa ikuinen realisti.