Minulla on ollut pitkään (siis monta vuotta) tarkoitus käydä Jetan kanssa ortopedillä, ottaa uudet kuvat lonkasta ja selästä ja sitten keskukstella löydöksistä asiantuntijan kanssa. Kun se vain venyi ja jäi, niin veinkin sitten Jetan kuviin ihan tuohon omalle eläinlääkärille. Kuvattiin 6.6.

Nivelvammat ovat alkaneet näkyä liikkumisessa :( Varsinkin pitkän jököttämisen (kuten automatkan) jälkeen Jetta usein liikkuu hirveän jäykästi ja ontuu vähän vasenta takajalkaa. Erityisesti tuollaisen paikallaan oleilun jälkeen näkyy liikkumisessa.

Niinpä sitten kun oli aika eläinlääkäriin, olin jo monta päivää itku kurkussa, koska pelkäsin tilanteen olevan niin paha, että joudun jättämään Jetan sille reissulle, ikiuneen laittamaan. Mutta onneksi (tai miten sen nyt ottaa) eläinlääkäri oli kuvien ottamisen aikaan niin hopussa, ettei oikein kommentoinut kuvista juuta eikä jaata. Kysyi kylläkin, että ontuuko vasenta jalkaa, ja mie, että ontuuhan se, ajoittain. No Jettanen pienoinen sai vielä henkikultansa pitää, eikä nyt kai voi muuta kuin seurata sen liikkumista, alkaako ontumista näkyä useammin. Nivelvalmisteet sun muut ovat käytössä, mutta ei kipulääkkeet, eikä Cartrophenia ole pistetty. Sitten alkaakin varmaan ikuisuustaistelu ja vatvominen siitä, kuinka kauan koira elää elämisen arvoista elämää ja sen pohtiminen, onko kipuja, kuinka paljon ja kärsiikö Jettanen. Voi kurjuus tätä koiran omistajuuden hankalinta puolta.

Ja miten käy meidän rakkaimman yhteisen jutun, toko-kisoissa käymisen, kun automatkat selvästi rasittavat muutenkin jäykkiä niveliä.

Tänäänkin reenasimme tokoa, kävelimme hallille ja takaisin (eli kunnon alku- ja loppuverkka) enkä nähnyt yhtäkään askelta ontumista. Jos kohta liikkeet nyt eivät ihan puhtaatkaan ole. Hierojalle pitäisi Jetta taas viedä, se auttaa ainakin hetkeksi.

Pyysin kuvaamaan myös selän sen hemivertebran vuoksi. Siitäkin saa nykysin lausunnon Kennelliitosta ainakin "korkkiruuvihäntäroduille", tosin en tiedä saako muille. Hötäkässä selkäkuva oli tullut otettua väärästä kohti, eli sen selkänivelvamman tämänhetkinen tilanne jäi vielä arvoitukseksi (ell oli etsinyt spondyloosia ja kuvannut alaselän, kun Jetan vamma on siellä yläselässä, 6. rintanikamakohan se nyt oli).

Vasen lonkka siis oli odotetusti surkeassa kunnossa. Lonkka- ja kyynärkuvat lähtevät Kennelliittoon, niin saapa nähdä, millaiset arvostelut sieltä tulevat.

Laitan tähän kuvia, joita otin eläinläläärillä röntgenkuvien ollessa valotaululla.

IMG_4480%20%28Kopio%29-normal.jpg
Lonkat.

IMG_4490%20%28Kopio%29-normal.jpg

 

IMG_4492%20%28Kopio%29-normal.jpg
Kyynärpää.

IMG_4496%20%28Kopio%29-normal.jpg
Yksi väsynyt matkustaja rauhotuksen jälkeen.