Tänään mentiin Rovaniemelle jälkitreenailemaan kimpassa. Tein itse toiselle koiralle jäljen, joten Jetan jälki oli nyt vieraan tekemä. Meille sattui pieni viestintäkatkos jäljentekijän kanssa, joten Jetan jälki oli nyt vaikeampi kuin aikaisemmin. Aiemminhan nami on puttunut vain satunnaisesti askeleista, mutta viimeksi saadun rohkaisevan kokemuksen perusteella ajattelin, että nameja voi nyt alkaa vähentää. Annoin jäljentekijälle ohjeeksi, että namin voi jättää pois vaikkapa joka 3. tai 5. askeleelta. Lopputulos oli se, että nami oli joka 3. ja 5. askel, ja muut askeleet namittomia! :) Ensin otettiin kuitenkin esinehommia.

Jetalle oli kaksi vierasta esinettä. Ensimmäiseltä haettiin haju, niin että meni Jetta meni melkein esineelle asti, sitten palattiin lähettämään (ehkä n. 40 metristä). Pinkoi täysillä esineelle, nappasi sen ja palautti hienosti. Palkaksi lelurevitykset. Toiselle esineelle sama juttu, haettiin haju melkein esineeltä asti ja palattiin lähetyspaikalle. Ensin Jetta juoksi siihen paikkaan, jossa ensimmäinen esine oli ollut. Sitten kävi pienen lenkin siellä, missä oli ollut toisille koirille esineitä, mutta sitten palasi siihen esineen luo, joka oli tarkoituskin hakea ja sitten palautti hienosti.

Jäljelle mentiin, kun se oli noin tunnin vanha. En tiennyt jäljestä muuta kuin lähtöpaikan ja että se kiemurtelee. Pieni rauhoitus alkuun ja sitten jäljelle. Alussa Jetta pyöri ja nosteli vähän päätä. Välillä pyöriskeli jäljen päällä, mutta sitten kun pääsi vauhtiin, alkoi mennä tosi hyvin ja huolellisesti. Jälki tosiaan kiemurteli sen verran, että ajattelin, onkohan tuo edes jäljellä, varsinkin kun kerran siinä välilläkin nosti selvästi päätä, mutta koska meni kuitenkin pääsääntöisesti kuono maassa ja nuuskutti, niin ajattelin, että on varmaan jäljellä. Mitä pitemmälle jälki eteni, sen huolellisemmaksi muuttui nuuskiminen. Tuuli kävi kovaa takaviistosta. Yksi välikuppi, jolle ei juuri olisi malttanut pysähtyä sekä lopussa aamuruoka. Meni oikein hyvin siihen nähden, että kerralla oli monta uutta asiaa (monta kiemuraa, namien vähennys). Hieno homma siis, mutta seuraavan jäljen voisi vaihteeksi tehdä taas vähän helpomman, ettei tule liian monta tuollaista häsläysjälkeä peräkkäin. Kiva reeni, kiitokset reenikavereille! :) Mitzullekin tein ihan vain mielenvirkistykseksi kuivamuonalla pienen jäljen, josta se oli oikein tohkeissaan. Ja itse päästiin reenin varjolla käymään kaupungissa ulkona syömässä, nami ;)

Jokunen kuva.

jejalj.jpg
Jetan tahdissa ei tahdo kamerakaan pysyä ;)

jeper.jpg
Väliajalla reenattiin perusasentoa...

jeask.jpg
... ja askeleita.

jepalp.jpg
Pallo, pallo, pallo!

jemilk08.jpg
On ne muka joskus kavereitakin (no jos nyt kerta namia saa :)