Eilen Kemijärven PM-tokossa Jetta voittajaluokassa. Tuomarina Allan Alula, kun varsinainen tuomari Erkki Shemeikka oli estynyt tulemasta. Ei tullut aivan ykköstä Jetan ekasta VOI-kokeesta, mutta ei jäänyt kauaskaan. Pisteitä 252, eli neljä pistettä uupui ykköstuloksesta.

Länsirajan kennelkerhon piirinmestaruus joukkueelle kuitenkin KULTAA, mikä ei vähäinen suoritus ole sekään ;)

Sain viriteltyä Jetan aika hyvin sopivaan mielentilaan paikkamakuuta varten ottamalla ensin pientä lämmittelyseuruuta ja leikkiä. Kun jonossa odotimme kehään menoa, kaikkien yllätykseksi sanottiinkin, että ruutu on ensin! Siinä meni kyllä aika pahasti pasmat sekaisin, kun luuli olevansa menossa ryhmäpaikkamakuuseen ja homma alkoikin epämääräisesti yksilöliikkeillä. Rikottu järjestys sinänsä on ok, mutta olisi reilua kertoa siitä viimeistään alkupuhuttelussa, sillä erityisen epäreilu se on ensimmäiselle kilpailijalle, joka ei yhtään tiedä, mitä liikkeitä on edessä, montako ja missä järjestyksessä. Me muuthan sen sitten näimme ensimmäisen koiran suorituksesta. Liikkeet siis kahdessa osassa ja paikallaolo lopuksi. Eka osassa ruutu, seuraaminen, luoksetulo ja hyppynouto. Toisessa kaket, tunnari, metallinouto ja liikkeestä istuminen. Lopuksi paikkamakuu. Viisi koiraa luokassa, Jetta suoritti kolmantena.

Ruutu 10. Ruutu siis ekana. Se oli suoraa sisäänmenon kohdalla ja sain virittettyä Jettaa ruutuun ennen kehään menoa. Juoksi suoraa (ja kovaa) ruutuun, mutta meni up-käskyllä maahan ja ihan takarajalle. Jännäsin oliko ulkona, muttei voi mitään. Enkä tietenkään sanonut mitään maahaan-käskyjä, kun se kerran oli maassa jo. Loppuosa seuruuta myöten hyvä. Oli se ruudussa! 

Seuraaminen 9. Ei jäänyt mitään ihmeellistä mieleen. Vissiin ihan hyvät perusasennotkin. Paikoin oli turhan tiivistä, mutta aika hyvää yleensä ottaen mielestäni.

Luoksetulo 6. Meni maahan seiso-käskyllä... Annoin ehkä liian voimakkaan käskyn. Toisaalta meni myös ruudussa seiso-käskyllä maahan. Maahanmeno puolestaan oli hieno, oikein hiekka pöllysi, suoraan eteen ja hyvin sivulle.

Hyppynouto 10. Tuppasi hieman jännittämään viime päivien esteenkiertämistaipumuksen vuoksi, mutta turhaan jännitin. Hienosti palautti (myös suorat asennot), vaikka heitto meni vähän vinoon.

Tauolla mietin, olisinko vienyt Jetan hetkeksi autoon, mutta päätin kuitenkin leikittää ja ulkoiluttaa sitä vähän, koska odotusaika ei ollut kovin pitkä.

Kaket 8. Pisteet menivät pakituksesta. Peruutti ehkä oman mittansa verran. Asennot olivat tosi hyvät ja toimivat eka käskyllä. Loppuperusasento myös hyvä.

Tunnari 0. Hetken jo jännitin tuleeko siitä tuurilla pisteitä! Jetta juoksi ensin ruutua kohti, sitten luoksetulon merkkejä kohti, sitten törmäsi tunnarikapuloihin ja otti oman suuhun!!! :o Paluumatkalla vaihtoi kuitenkin väärään :D Olisi se ollut hurjaa, jos olisi tuurilla saanut tunnarista pisteitä. Itse tunnaria en puolestaan onnistu opettamaan Jetalle varmasti ikinä.

Metallinouto 10. Olikin tosi hyvä. Luovutus ja perusasento myös hyvät.

Liikkeestä istuminen 10. Olin ihan kahden vaiheilla teenkö tarkistusvilkaisun (että näen istuiko vai ei), ja päätin kuitenkin varmuuden vuoksi katsoa. Ei olisi tarvinut. Hyvin istui.

Paikkamakuu 10. Työvoitto! Ei yhtään vinkumista. Jonkin verran päänpyörittelyä ja makasi makaronina. Mutta pysyi paikalla ja hiljaa! Toisaalta Jetalle sopii paikkamakuu viimeisenä erityisen hyvin, kun se on saanut hössöttää ja liikkeiden kanssa liiat virrat pois.

Kokonaisvaikutus 10.
 

Pisteitä 252, sij. 4/5. 

Eka osio on videolla, mutta toinen ei, kun tyttäret unohtivat ottaa jutun videolle :o Erityisen tyytyäväinen olin kehäänmenoviritteyn onnistumiseen, sekä siihen, että nyt Jetta ei ottanut yhtään häiriötä ympäristöstä, vaan keskittyi tosi hienosti työn tekoon. Jippii! Ja se paikkamakuun onnistuminen! 

Ja bonuksena joukkuepiirinmestaruuskultaa! :)


Jetan henkilökohtainen kannustusjoukko.


Tyytyväisenä kisan jälkeen. Paikkamakuusta pisteitä, tavoite täyttyi! ;)


Länsirjan kennelkerhon piirinmestaruusjoukkue.


Ylhäällä: Satu ja Pessi, Annika ja Molla (varakoirakko), Inga ja Riska
Alhaalla: Suvi ja Jetta, Heidi ja Mörri

Palkinnoksi onnistuneesta kisasta päätin lahjoittaa itselleni ja Jetalle viikon tokotreenivapaan, jos Jetan pää sellaisen kestää ;) Seuraava tavoite on VOI1 Oulun kisassa 23.10. Pakko yrittää saada se tunnari jollekin mallille siihen mennessä.