Selkä on sökö, siis minulla, joten jouduin pakosti ottamaan namipainoitteisen treenin, mutta se ei välttämättä ollut huono juttu ollenkaan. Hallilla Jetan kanssa, ja häiriötäkin oli tällä kertaa mukavasti, kun yhtä aikaa oli tekemässä neljä koiraa ja tehtiin juttuja aika lähekkäinkin. 

En ottanut edes alkuleikkeijä, vaan aloitin suoraan nameilla seuruuttamalla. Vedin tahallani nameilla seuruupaikkaa taaemmas, ettei tulisi taas jalanympärikietoutumista. Seuruu olikin nyt taaempana ainakin hetkittäin ja tuntui väljältä, joten lienee ollut keskimäärin sopivaa. Otin myös juoksupätkää, vähän peruutusta ja silleen.

Kiertojen yhteydessä yksi stoppi, pysähdys tosi hyvä, mutta asento hieman vino, olisiko syynä se laaja kaari, jonka Jetta törpön ympäri kiertää. Kiertää aina myös samalta puolen, olisi varmaan hyvä opettaa kiertämään törppö myös toiselta puolen, ihan koiran fysiikankin kannalta.

Hain peilin avuksi, että näen jutut koiraa tuijottamatta. Liikkeestä maahanmeno, alkuvirittelyn kera. Meni hyvin maahan, pysyi hyvin maassa. Namin jälkeen vapautin taakse.

Luoksetulo hallin poikki, suorana. Ihan hyvä, taisi tulla jopa ilman taka-askelta. Palkkasin siitä ensin ja sitten pyysin vielä sivulle. Jouduin ottamaan sivulle uudestaan, koska eka yritys vinoon. Pitäisi harjoitella erikseen tuota ensin eikä luoksetulon kanssa.

Liikkeestä seisahtuminen alkuvirittelyn kera. Muuten ok, mutta seisahtui hieman vinoon, tosi säpäkästi kylläkin. Otin sitten uudestaan ja pyysin reenikaveria kattomaan. Seuruu oli nyt väljempää ja seis-asentokin suora, joten ei se ainakaan joka kerta tee vinoon. Ja tänään ei tarvinu sanoa yhtäkään käskyä toiseen kertaan.

Kiertojen kanssa noutoja. Ensin yksi pito. Sitten kierto kapulan kanssa ja palautus eteen. Lisäksi tavallinen nouto, jossa ensin nami luovutuksesta, sitten pyysin siirtymään sivulle. Eka kerta noudon jälkeen sivulle ja tuli hyvin. Palkaksi vielä vauhtinouto. 

Kakeja noin 5 metrin päästä. Meni tosi nätisti sekä istumaan että maahan, ilman käsimerkkiä. Pakittikin vain aika vähän.  Muutama toisto. Lopuksi otin vielä maasta sivulle, sekin onnistui hienosti. 

Tänään kaikki onnistui hienosti :) Ja seuraava treeni varmaan meneekin sitten penkin alle, niinhän se on ollut tapana.

Treenin jännin ja iloisin asia tapahtui lopuksi. Tähän jopa reenikaverit kiinnittivät positiivistä huomiota :) En katsonut tarkkaa aikaa, mutta varmaankin noin vartin Jetta oli paikkamakuussa, eikä ensimmäisiä alkuvingahteluja lukuunottamatta mölissyt koko paikkaolon aikana ollenkaan :-o En tiedä, voiko tuota uskoa todeksikaan :) Olin Jetan vieressä ja kehuin sitä. Samalla vielä keskusteltiin joistakin reenihommista. Siinä se köllötteli kaikessa rauhassa hiljaa. Siis Jetta, ihan oikeesti ;)

Mainittakoon vielä erikseen, että koirat saivat nauttia tänään neljä tuntia lenkkeilyä, koska kävely tuntuu olevan selälleni ainoa olotila, jolloin siihen ei satu.