Treeni 1. Otin Jetan kanssa ensin muutaman eteenistumisen (istun itse edelleen jakkaralla). Sai palkan siitä, että tuli mahaan asti kiinni. Liian lähelle tulosta ei Jetan kanssa jatkossa varmasti ole pelkoa, kun olen alkanut opettaa eteen istumista sen verran myöhään, että on pikemminkin vaikea saada tulemaan se tarpeeksi lähelle. Tällä kertaa mukavaa oli se, että Jetta hakeutui itsenäisesti läheisyyteen, kun näki treenirekvisiitan. Tosin suun avaan edelleen minä, Jetta ei halua avata sitä itse. Otin Jetan jalkojen väliin, avasin suun, esine suuhun, pidän kiinni ylä- ja alaleuasta, rauhallinen kehu samalla, pitoaika n. 40 sekuntia, "irti" ja makkara palkaksi. Syötin muutaman makkaran myös irrottamisen jälkeen, että sain Jetan pysymään samassa asennossa. Toinen pito oli vähän levottomampi, täytyi pitää tarkemmin kuonosta kiinni, sillä leuat meniasivat alkaa liikkua. Hetken jälkeen rauhoittui pitämään hyvin. Taas irrotuksesta makkara sekä edessä istumisesta. Kolmas pitokerta meni hyvin. Aika edelleen 40 sekuntia. Piti hyvin ja rauhallisesti, saatoin hellittää omaa otetta kuonosta hieman. Kehumiset, irrotus, makkarapalkka + aamuruoka.

Treeni 2. Nyt vaihdoin lelukapulan oikean puukapulaan. Jetan mielestä sen ottaminen suuhun oli vähän erilaista kuin lelukapulan, joten venkoili hieman, mutta otti kuitenkin. Pidin edelleen ylä- ja alaleuasta kiinni. Jetta istui minun jalkojen välissä. Kun otetaan puukapulan kanssa tätä pitoa nyt muutaman kerran, sitten alan löysätä otetta, ja jos puree tai tiputtaa, niin korjaan. Se on seuraava suunnitelma. Tällä kerralla 4 toistoa, pituudeltaan n. 20 sekuntia. Välissä makkarapalkka ja lopuksi päiväruoka. Ensimmäisen pidon venkoilua lukuunottamatta, muut pitämiset menivät hyvin. Lopuksi vielä palkkaa pelkästä eteenistumisesta.

Tänään oli oikea pakkaskeli. -20 asteen pakkanen tuntui tosi kylmältä! Niinhän aina käy, kun pakkaset tulevat, että ennen kuin tottuu, niin tuntuu tosi kylmältä. Koirillakin oli takkikelit. Kuvat on otettu keskipäivän aikaan, mutta valo ei oikein tahdo enää riittää kuvaamiseen. Ainakaan näiden mustanaamojen kanssa :)

pentumarras016.jpg
Jetan uusi hieno takki.

pentumarras019.jpg
Mitzu-paran kohtalona on pitää minun itse tekemääni "avaruuspukua" :)

pentumarras042.jpg
Hrrr... takista huolimatta Mitzua palelee. Näytteli sellaista naamaa, että tällaiset
kelit eivät ole ollenkaan sopivia hänen korkeutensa, eläkeläiskoiran, hipiälle ;)

pentumarras052.jpg
Minua ei ainakan palele yhtään! En ehdi ajatella sellaista! :)

pentumarras046.jpg
Joko mennään kotiin?

pentumarras056.jpg
Pakkasakka :)