Yhdistetty Sodankylän syys-toko-loma on takana. Poika pärjäsi hienosti, mutta koira huonosti. Kyseessä oli siis tietty Jetan ensimmäinen alo-kisa. Ja Mitzu joutui jäämään kotiin juoksun takia. Onneksi saimme joukkueeseen viime hetken vahvistuksen yläluokan koiraksi ja niin toteutui Länsirajan kennelkerhon historian ensimmäinen toko-pm joukkue :)

Tuomari Veijo Kinnunen.

En ollut aivan varma, miten Jetan kanssa pitäisi valmistautua kehään. Otin pienen seuruun, muutaman seiso- ja maahan -asennon ja sitten pienen pallopalkan. Seurautin kehän reunalle namilla ja sitten kehään. Ei osoittautunut kovin menestyksekkääksi, sillä Jetta ei selvästikään hahmottanut olevansa töissä.

Luoksepäästävyys 9. Jetta kävi moikkaamassa tuomari-setää.

Paikallamakuu 7,5. Jetta vinkui varmaan puolet paikkamakuusta, pistealennus tuli siitä. Kun aika oli lähestymässä loppuaan, viereinen harmaanorjanhirvikoira karkasi paikkamakuusta ja meni Jetan luo. Jetta säikähti sitä, ja juoksi minun luo "turvaan". Kiltti tuomari, ei hylännyt tästä, koska aiheuttaja oli viereinen koira. Jetalla taitaa olla aika pitkä matka siihen, että pysyisi tuollaisessa tilanteessa maassa. Muutenkin koko koira oli kireä kuin viulun kieli ja lähdössä lentoon hetkenä minä hyvänsä.

Seuruu hihnassa 9. Mutta voi kurjuuksien kurjuus! Siis Jetta ei tajunnut yhtikäs yhtään, että se oli töissä, siis tokossa! Toisin sanoen kehään valmistautuminen epäonnistui, koska Jetta suhtautui hommaan kuin sunnuntaikävelyyn. Seurasi kuin laiska lehmä :( Ei ollenkaan sellaista seuruuta, mitä se on tehnyt treeneissä.

Seuruu vapaana 7. Sama löntystäminen ja venkoilu jatkui. Voi että minua harmitti, että Jetta ei seurannut. Ei todellakaan tajunnut, että kysessä oli seuraaminen. Huokaus.

Maahanmeno 0. Teki oikein hienon liikkeestä seisahtumisen ja kun sen huomasin, taisi olla, että piti vielä antaa pari maahan-käskyä, ennen kuin meni maahan. Ja muistaakseni se seuruuosuuskin oli taas ihan onneton.

Luoksetulo 10. No se sentään oli hieno.

Seisominen 8. Itse seisahtuminen ja loppuliike oli oikein hieno. Tuo miinus meni siitä, että huomautin Jettaa huonosta seuraamisesta. En halunnut antaa sen lusmuta seuruuosuutta, koska mahkut ykköseen varmaan olivat jokatapauksessa jo menneet :(

Estehyppy 10. Se oli hieno!

Kokonaisvaikutus 9,5.

Yhteensä 153 pistettä, kakkostulos ja sijoitus 5/10.

Saimme kuitenkin kasaan joukkueen Länsirajan kennelkerhosta, kiitos Annika ja Molla (jotka tekivät upean ykköstuloksen avoimessa), Maija ja Maaru sekä Heidi ja Kirke. Länsirajan kennelkerholle piirinmestaruusjoukkuepronssia :)

Pronssijoukkue poseeraa :)


Suvi ja Jetta, Annika ja Molla, Maija ja Maaru & Heidi ja Kirke.