Nyt sain vihdoin kirjoitettua jotakin muistiinpanoja leiristä ennen kuin ihan unohtuu (T-leiri -otsikon alle). Tähän(kin) päivään ehti sopia monenlaista mustikankeruusta kotiseutumatkailuun. Ehkä sen vuoksi, kun oltiin illalla hallilla treenaamassa, kaikki tuntui menevän häsläämiseksi, kun Pyry oli jo ihan poikkiväsynyt ja lähes mahdoton pideltävä ja treeniseuralalainen.

Toisen treenaajan kanssa otettiin paikallaolot alkuun. Jetta istui eka ja toinen makasi. Nyt olin koko (noin) kaksiminuuttisen piilossa. Hyvä istuminen.

Perään reenikaverin koiranvaihto ja makuu. Hyvin myös makaaminen. Mitä nyt pieni Pyry-häiriö keskellä, mutta niitä häiriöitähän me nyt tarvitaan. Tähän asti kaikki ok, mutta sitten alkoi se sählinkiosuus.

Ruutu. Merkkiin en ole nyt tyytyväinen. Se on ihme häsellystä, tassuläppäilyä ja kouhotusta. Pitäisi nyt jämptisti opettaa se merkin paikka, sillä miten Jetta sitä voisi osata, kun sitä ei ole kunnolla opetettu. Menee siis kyllä innokkaasti merkille päin, mutta joko läppää sitä tassulla, teilaa sen tai muuten häseltää. Otin muutaman toiston läheltä, palkaten vain rauhallisista namilla. Häsellys jatkui ruutuunmenolla. Pyryn lakki oli jäänyt ruudun viereen, ja Jetta juoksi sitä kohti ja meni sivusta sisään. Pysähtyi kyllä ruutuun, mutta ennen kuin ehdin kissaa sanoa, ampaisi taas sieltä johonkin kolmanteen suuntaan. Toisella lähetyksellä yhtä lailla meni sivusta sisään ja sinkoili ruudussa. Kolmannella lähetyksellä meni edestä sisään, mutta sainkohan silloinkaan pysähtymään, en muista?

Ohjattu. Vaikea vasen. "Lähetin" jotain metrin päästä merkille ja kävin näyttämässä vasemman. Hyvä nouto. Vauhtipalkka. Keskelläkin siis nyt jo kapula eikä kivi. 

Häiriökontaktia. Jouduin huomauttelemaan. Toinen koira ei yhtä iso häiriö kuin Pyryn toimet tai Samin tahallinen häiriköinti. Jotain saatiin kuitenkin aikaiseksi.

Tunnari. Kotona illalla pyörälenkin jälkeen. Nosti pitkästä aikaa väärän. Sanoin, ettei ole se, Jetta meni takaisin kapuloille ja toi oikean. 

Kotiseutumatkailua

Tosi pitkästä aikaa näin opiskelukaveria, joka oli kesäloman vietossa lähistöllä. Pyry pääsi siellä ihastelemaan traktoria, ajelemaan kolmipyöräisellä ja nauttimaan huomion keskipisteenä olemisesta. Söi varmaan kilon punaherukoita.


Nami nami viinimarjaa!


Kyllä kelpaa!


Pyry tohkeissaan traktorin kimpussa.


Voisi luulla, että kirpeitä ovat, mutta mitä vielä! Pyry lappoi kaksin käsi suuhun ;)