Tänään olikin tosi kiva treenata, kun oli reeniseuraa hallilla! Kiitokset reeniseurasta Maijalle, Maarulle ja Sillalle sekä Muonion porukalle! :)

Ensin minulla oli mukana Mitzu. Mitzu teki oikeastaan koko evl:n läpi, paitsi että pätkissä. Pieni seuruu, idari (namit asennoista, hyvin meni), luoksetulo suorana ja ruutu (pallo merkillä ja ruudussa, ei otettu loppuosaa). Mitzu oli tauolla sillä aikaa, kun pähkäilin toko-juttuja Maijan kanssa. Loppuosassa sitten otin paikallolot (liikkeenohjaaja käskytti "häirtsevästi" maahan, mutta Mitzu pysyi hyvin istumassa. Jopa niin hyvin, että kun lopulta olisin laittanut sen maahan, tarvittiin toinenkin käsky :) Otin sitten pienen paikkamakuun sekä paikkaistumisen.

Ohjatun otin niin, että pallo merkillä ja siitä oikean haku. Ei mennyt tällä kertaa keskelle ollenkaan, vaikka hetken näyttikin siltä. Palautus loppuun asti ja siitä pallopalkka. Onnistuin jotenkin pahasti tölväisemään Mitzua palkatessa, niin että siihen sattui aivan todenteolla. Se vingahti kipeästi ja lamaantui hetkeksi täysin. Siihen täytyi todella sattua, koska Mitzu ei ihan vähästä hätkähdä. Joko huitasin sitä vahingossa silmään pallolla (johonkin se pallo mätkähti) tai sitten vain astuin pahasti tassun päälle. Hetken palautumisen jälkeen, Mitzu kuitenkin oli taas normaali :) Hyppynouto meni hyvin. Tunnarissa vein itse kapulat pussin kanssa ja koitin olla koskematta vääriin. Kapulat ovat muutenkin aivan lopussa, joten olen joutunut käyttämään vanhoja (huomenna ostan sahalta rimaa). Mitzu tökkäsi yhtä väärää ensin, en nähnyt, lähmikö se kapulaa suullaan, mutta tökkäsi ainakin, ja sitten löysi oikean (viereinen kapula) ja toi. Olin ihan tyytyväinen. Lopuksi vielä kaket, ruoka takapalkkana ja Mitzu teki sen taas! Tarvitsi toisen käskyn toiseen seisomaannousuun, koska nousi istumaan. Kannattaisi kai nyt ottaa vähän lyhyemmältä matkalta, ja varmistaa, että todella nousee eka käskyllä, vaikka palkka onkin takana. Ihan hyvä reeni kuitenkin kokonaisuudessaan.

Sitten olikin Jetan vuoro. Ensin otettiin kohteen kiertoa, pari ihan mukavaa kiertoa jo onnistui, mutta tarvitsee vielä useimmiten apua (näytän kädellä). Ensin namipalkalla, viimeisestä hyvästä kierrosta lelu. Silloin kun Jetta teki töitä, hallin toisessa päässä olleet agility-koirat eivät häirinneet, ja Jetta keskittyi tosin hyvin, mutta heti kun tekemiseen tuli yhtään taukoa, agi-koirat veivät Jetan kaiken huomion... Otettiin muutaman askeleen seuruita perusasennosta perusasentoon, ensin namipalkalla ja naksulla, lopuksi lelulla. Pidettiin vähän taukoa, ja Jetta pääsi tervehtimään Maijaa, joka oli Jetan mielestä huisin kiva :)

Jatkettiin reeniä ensin seisahtumisleikillä, jossa Jetta peruttaa nyt tosi reilusti. Täytyy miettiä, pitäisikö jo puuttua tuohon peruuttamiseen, mutta ainakaan se ei tule käskyn jälkeen tippaakaan eteenpäin. Tarjosi myös alkuun pari kertaa istumista, mutta sitten hoksasi äkkiä, että kyseessä olikin se seisomisjuttu. Seisomiset osittain aika kyyryjä, joten täytyy katsoa, ettei tuosta tule tapaa.

Seisahtumisten jälkeen maahanmenoja, myös palloleikkinä. Ensin hyppyytän lelun kanssa, sanon käskyn ja sitten vien pallon nopeasti maahan, ja Jetta seuraa perässä. Pieni revitys palkaksi. Ainakin on vauhdikasta, mutta saa olla tarkkana, että menee kunnolla maahan asti eikä jää kyyköttämään tai rintakehä ylös maasta.

Namin kanssa seiso-istu kakevaihtoja, joissa myös asentojen väissä Jetta peruuttaa. Pitäisi alkaa jo lisätä kestoa asentoihin. Nyt käy helposti niin, että kun käsken Jetan istumaan ja alan antaa siitä namia, se pomppaa ylös, koska kuonoa lähestyvä namikäsi muistuttaa hyvin paljon seisomaan nousun käsiapua.

Muutaman kerran hyppyä, nyt 3 lautaa. Namikuppi esteen takana, mutta Jetta ei edelleenkään osaa ottaa namia kupista, vaikka se oikein suurieleisesti asetettiin hypyn taakse. Niinpä annoin sitten namin suuhun Jetalle. Pari hyppyä poispäin, viimeisestä heitin lelun perässä palkaksi. Yksi hyppy vielä minuun päin. Itse hyppy hyvä, mutta agility-koirat meinasivat taas saada Jetan koko huomion.

Lopuksi ruudun keskustaa alustan kanssa. Nyt eivät toiset koirat enää saaneet Jetan huomiota kääntymään (hyvä). Muutaman kerran namin kanssa eri suunnista alustalle menoa (tosi hyvin ja tarkasti!). Yksi vähän pidempi matka (ehkä 4 metrin päästä) ja siitä lelun heitto ruutuun palkaksi ja revitys ruudussa. Viimeiseen lähetykseen vielä hieman lisää etäisyyttä ja kun alusta löytyi hienosti, hirveät kehut ja aamuruoka palkaksi. Aika pitkä reeni kaikkiaan, mutta tosi hyvin Jetta jaksoi! Muutama tauko oli välillä. Kun vein Jettaa pois hallista, se hinkui takasin ja yritti päästä ovelta vielä sisään, joten virtaa taisi jäädä vielä jäljellekin :)

Kivat treenit ja mukava, kun pääsi tuota häiriötäkin treenaamaan. Sitä pitäisi reenata paaaaljon enemmän, varsinkin tuollaisen sähköjäniksen kanssa. Illalla vielä "käy siihen" arkimakuuta ja tällä kertaa Jetta selvisi vain yhdellä kellahduksella ;) Edistystä sekin :)