Tänään Jetalla oli kahdet  pienet tokotreenit.  Ekat oli raviradalla samalla kun käytiin ampumassa Jetalle.

Vähän seuruuta. Harhautui välillä ihmettelemään helikopterin säksätystä, muu osuus ok.

Liikkeestä istuminen. Onnistui taas vasta toisella yrityksellä.

Luoksetulo. Ensin pari eteenistumista. Suora luoketulo perään, mutta voi ärsytys, kun se aina tulee joko vinoon tai toisen jalan eteen istumaan. En palkannut ekasta, enkä tokasta yrityksestä, ja mietin, onko viisasta jättää palkkaamatta vai tuleeko siitä epävarmuutta, mutta kas, kolmas luoksetulo olikin loppuun asti hieno, kun aiemmista ei palkkaa kuulunut. Ei stoppeja tänään.

Ruutu. Parisenkymmentä metriä matkaa, ja tosi hieno ruutuunjuoksu, lelu palkaksi. Kävin leikkimässä ruudussa, laitoin Jetan pötköttämään sinne ja kokeilin eka kertaa ikinä ruudusta kutsua. Ei lähtenyt mihinkään eka käskyllä ja sitten kun tuli, ei tietoakaan seuruusta. No harjoitellaan sitä lisää.

Kaket. Aioin ottaa vain maasta seisomaan. Mutta Jetta nousikin automaattisesti istumaan. Varmasti tullut otettua liikaa istumista ekana liikkeenä. Toisella yrityksellä nousi seisomaan, mutta liikkui samalla vissiin metrin sivulle. Kävin nostamassa Jetan takaisin oikeaan paikkaan, laitoin makaamaan, ja siitä kun uusi yritys, nousi asiallisesti seisomaan.

Tunnarin piilotus. Kaukana ja ruohikkoon heitettynä. Etsi ja löysi hienosti, mutta taas pyöräytti kaksi kertaa kapulaa ja luovutus väljä ja varmaan vinokin. Mutta pitää harjotella niitä erikseen. Argh, montako kertaa olen jo kirjoittanut, että tunnarin pitoa pitää harjotella ja montako kertaa olen sen tehny, hä?

Lopuksi ammuttiin. Jetta makoili ja söi nameja.

**

Toinen treeni oli hallilla illalla, kun treenikaveri moitti, etten ottanut niitä treeniin mukaan :D

Jetta otti vain paikkamakuun ja noudot.

Kun tultiin halliin, Jetta meni ihan ite pötköttelemään puomin alle, joka edelleen oli jonkun jäljiltä keskellä hallia. Kiva, kun se osaa nykyisin joskus olla myös rauhallinen.

Kahden koiran rivi. Häiriönä vain pari leikkivää lasta. Ei tullut otettua aikaa, mutta ihan alussa kun menin piiloon, Jetta oli kuulemma vähän vingahtanut. Muuten makasi rauhassa ja hiljaa. Reenikaveri meni vapauttamaan omansa aiemmin. Jetta pysyi siihen asti nätisti, kun toinen sanoi omalleen "vapaa", silloin Jetta pomppasi pystyyn, vissiin meni sekaisin, kun kuuli oman vapautussanansa, vaikkakin toisen suusta. Pistin Jetan vielä hetkeksi makoilemaan. Nousi hienosti perusasentoon. Niin ja kerkesi alussa mennä maahan jotain viis kertaa ennen käksyä.

Hyppynouto. Este oli rojukasojen keskellä, joten ajatetlin, että tässä se onkin hyvä ottaa, kun ei edes pääse kiertämään esteen ohi :D Mutta yllätys, oli molemmille koirille vaikea! Jetta kiersi esteen kaksi kertaa palatessa ja Molla kiersi mennessä. Hassua, että ympäristö teki hypystä noin vaikean. Otin ensin kutsunoutona, ja sen jälkeen Jettakin osasi tehdä noudon kokonaisena.

Metallinouto. Hetsasin kapulalla ennen lähetystä. Jetta varasti ennen käskyä, mutta en viitsinyt olla pikkutarkka, koska itse nouto oli tosi vauhdikas, pureskelematon ja palautus upean nopea, suora ja hyvä luovutusasento. Harjotellaan sitä oottamista sitten toiste.