Aamutreeni Annikan kanssa kylän pinassa. Oli kivaa, olen kyllä ehdottomasti aamuihminen! Illalla olen aina niin väsynyt jo, ettei jaksaisi tehdä eikä ajatella yhtään mitään.

Aivan hillitön tuuli, melkein myrsky! Kuitenkin lämmin.

Otettiin paikkamakuu alkuun. Laitoin Jetan ilman viritteyä makuuseen. Ja kun olin ollut jonkusen minuutin piilossa, Jetta NOUSI ihan muina miehinä ja jolkotteli piilolle!!! Tsiisus. Tuuli oli kova, muttei niin kova, että pieni bordercollie lentoon lähtisi. Lisäksi paikkamakuukonkari Mollakin nousi istumaan! Että mitä noiden päässä nyt sitten lienee liikkunut?!

Jetta autoon (jossa muuten yllättäen olikin tullut aika lämmin) siksi aikaa kun Molla teki. Oman vuoron aloitin liikkeestä istumisella, kokonaisena, liikkeenohjauksella. Niin hyvä kuin olla voi. Vilkaisu tosin mukana, mutta ei se mielestäni edes ole (kielletty) lisäapu, kun ei päätä käännä.

Luoksetulo oli huippu, vaikka itse sanonkin. Ensin vauhdista yksi stoppi, heti perään lelu. Sitten kokonaisena merkkien ja LO:n kanssa. Loistava stoppi, samoin makuu. Vino eteenisuminen :( Hyvä sivulletulo. Toivottavasti meillä nyt olisi edes yksi asia hanskassa, nuo luoksetulon stopit!

Ruutu. Myöhästyin itse pysäytyskäskyn kanssa ja Jetta lähti huitelemaan ympäriämpäri. Toisto ok. Pari paikanhakua läheltä. Myös seisahtumista. Laitoin maahan ja tein loppuosuuskävelyn, ok, leluun.

Kaket. Vain yksi maasta istumaan 5 metrin päästä, kun onnistui eka käskyllä, lelupalkka.

Tunnari-toivottomuus. Vieraat verkon alla. Jetta oli tosi läähätyksissään jo pitkästä treenistä ja paljosta lelupalkkaamisesta, mutta oikeuttako se sen laittamaan nenän ja aivot kiinni? Klo 11 oma. Meni omalle, nuuski, meni sen ohi ja jumitti. Seisoskeli ja katsoi minua. Odottelin Jetan ratkaisua. Pari minuuttia kun siinä seisoskeltiin, se lähti merkille. Kun sittenkään ei vielä tullut mitään reaktiota, se meni kapulalle, että okei, tuuan nyt sitten tämä, kun mikään muu ei kelpaa. Sylkäsi kapulan minun jalkoihin. Seuraavaksi kapula sinne 3 kohdalle. Juttu tostui melkein samanlaisena. Kolmannella kerralla kapula 12 kohdalle. Meni kapulan tienoille, mutta pysähtyi. Nyt kannustin sitä tuomaan sen, ja toihan se sitten. Viimeisenä otin yhden piilotuksen pusikkoon. Jetta oli heti, että jee jee, ai tää on se piilotusjuttu!!! Kirmasti kapulalle ja palautti reippaasti sikarina, mutta käänsi luovutuksessa poikittain. Viritttely tasan sama kuin tuohon, missä vieraat mukana. Miksei se yhdistä näitä kahta juttua toisiinsa ja pitääkö minun jatkaa tuota yhden piilotusta hamaan hautaan asti? Niin, miksei sitä voisi tehdäkin sen toisen noutoharjoituksen ohella koko ajan.