Tänään me taas jäljestettiin. Ja kyllä me jäljestettiinkin! Ei ollut mikään helppo juttu. Kun tallasin Rassille jälkeä, samassa maastossa näkyi ainakin kolme marjastajaa. Jetan jäljen yli puolestaan käveli ainakin yksi metsästäjä koirineen! Että tulipa tuota samalla reenattua harhoja, kylläkin ihan suunnittelematta. 

Jetan jälki siis parisensataa metriä, vieraan tekemä, kova tuuli, kuivaa. Jetta on alkanut reagoida jäljellä oleviin keppeihin "learning by doing" :D Kun en ole vieläkään saanut (osannut) opetettua niitä keppejä, oon vaan raakasti laittanu jäljelle namikupin, jonka päälle kepin. Nyt se - ainakin välillä - jo reagoi keppiin+purkkiin ihan spontaanisti :) Hip hei! Tänään se kerran jopa otti ihan itse kepin jäljeltä suuhun. 

Tänään Jetta kylläkin kerran eksyi jäljeltä. Juuri siinä kohtaa, missä mentiin yli polusta, jota vähän aikaisemmin oli tallaillut mettästäjä ja koira. Jetta lähti seuraamaan polkua. Inga huuteli meidän takaisin, ja kun Jetta pienen pyörimisen jälkeen laitettiin polun ylityskohtaan, se jo nappasikin jäljen uudestaan ihan ite! :) Että minua alkoi jännittää siellä mettässä (-> apua ei kai se jämähdä), mutta helpottava rentous saapui Jetan innokkaan toiminnan (jatkumisen) myötä :) 

Olen ihan äimänä siitä, miten paljon Jetta on edistynyt jäljellä lyhyessä ajassa. Tänä kesänä sillä on ollut ensimmäistä kertaa pitempiä jäljestyspätkiä ilman namia. Tänään jäljellä ei ollut nameja ollenkaan, koska unohdin antaa ne jäljentekijälle. Namipurkit tietenkin oli. Mutta se selvisi jo parisatametrisestä jäljestä, kulmista, polun ja tienylityksistä ja jopa jäljen hukkaamisesta. Mie en jotenki voi lakata ylistämästä tätä onnentunnetta, jonka onnistumisen elämykset näissä uusissa lajeissa saavat aikaan ;)

Jäljeltä on videokin. Ymmärrettävästi ei ole helpointa mahdollista hommaa talsia kameran kanssa ja yrittää kuvata, seurata samalla jälkeä ja muistella, missä se oikein meneekään, varsinkin kun pieni BC keksii lähteä seurailemaan ihan omia jälkiään ;) Poimin kuitenkin videolle muutaman pätkän jäljestä, kyllä siellä välillä vilahtaa ihan oikeaa jäljestystäkin ;)

Video, Jetan jäjestyksestä. 

Ingalle kiitokset treeni- ja kuvausavusta!

Ai niin, mainitsinko jo, että Jetta lähetettiin tänään eka kertaa janalle?

P.s. Jäljestysvaljaiden ja liinan hankinta on jo harkinnassa ;)

- Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti on liian hyvää ollakseen totta -