Huh hellettä sanoi jänis pakkasella! Etelä-Suomessa on kai helle. Meillä oli aamulla +8 lämmintä ja väkevä pohjoistuuli, joten sormia paleli, kun aamupyöräilyllä unohtui hanskat kotiin.

Puolen päivän tietämissä kävin tallomassa Nemolle jäljen, niin sitten tulikin jo hiki siinä hommassa (ja voi tsiisus, että riittää nyt sääskiä ja mäkäräisiä!).

Jälki oli Kittisvaaran kyljessä. Ihan normaalia maastoa, sellaista kangasmetsää (mäkistä toki), välillä vähän kuivempaa ja pieni pätkä hakkuuaukeaa. Polun ylityksiä muutamia, ikää puolitoistatuntia ja pituutta kilsa. Keppejä kuusi, ja kepin kohdat merkkasin aivan pienellä pyykkipoikaan kiinnitetyllä nauhanpalalla pari metriä ennen keppiä.

Nemppa lähti vähän takki auki jäljelle ryysimään, tosin janalta oikein hienosti kääntyi oikeaan suuntaan. Meni vähän pää pystyssä ja huolettoman näköisenä ja ajattelin, että jarraan vähän vauhtia vähemmäksi, että menisi paremmin haistelumoodi päälle. Suht alussa oli pari kulmaa, joissa Nemo aika laajella kaarella kierteli ympyrää ja hukkasi vähän jälkeä, mutta niin me vain selvitettiin lopulta jälki ihan loppuun asti. Polunylityksissä tarkasteli suuntia ja muutenkin tuntui, että pyöriskeli vähän jäljen päällä sinnetänne, mutta kännytallenteesta kävi ilmi, että aika hyvin se jälkeä pitkin kulki. Sentään hienosti ilmaisi viisi kuudesta kepistä! Yhden yli olisi mennyt, jos en olisi jarrannut (bongasin itse merkin puusta). Oli aika voimakas sivutuuli, joten saattoi olla syynä siihen, että kulki vähän jäljen vieressä koko ajan.

Päätin kokeilla kissanruokapalkkaa (märkäruokapussukoita) keppi-ilmaisuista. Eka maku (härkä) oli Nemon mielestä ehdoton nou-nou ja yök! Kanan se juuri ja juuri kelpuutti, mutta ei ollut erityisen himona siihenkään. Lisäksi keppien löytymisestä saa "palkaksi" vettä. Tosin tänään minulla tipahti (kertsi)vesikuppi taskusta jonnekin ekan kepin jälkeen, niin sitten saatoin antaa vettä vain käestä.

Ihan hyvä kokonaisuus, vaikka välillä hiipi epävarmuus mieleen, olinko tehnyt liian vaikean jäljen (pitkä, kuumuus, keppien määrä, vaikka ilmaisu vielä epävarmaa), mutta voittajaolo oli kun selvittiin. Hyvä me!

Lopuksi Nemo pääsi uimaan kylmään Tornionjokeen, joka hetkessä varmasti karisti hien yltä ;)

Olen joka päivä  treenannut pihatokon muodossa kiertoa, ruutua, kakea ja satunnaisesti myös jääviä ja seuruupätkiä. Paikkaistuminen joka ilta ruokakupilla.

P.s. Pyryltä lähti tänään kauan heilunut etuhammas irti ehkä hieman tapaturmaisesti, ja samassa tilanteessa minulta halkesi varpaankynsi! :D

IMG_20150705_151006%20%28Kopio%29.jpg

IMG_2935%20%28Kopio%29.jpg

IMG_2921%20%28Kopio%29.jpg

IMG_2914%20%28Kopio%29.jpg