Päivällä otettiin Jetan kanssa sisällä namiseuruuta. Palkkana oli jauhelihaa ja palkka taisi olla liiankin hyvää. Jetta pomppi ylös-alas ja sivuttain, eikä hommasta tahtonut tulla mitään. Sitten huomasin laittaa käden vähän alemmas, ja homma alkoi pelittää vähän paremmin. Tarkka juttu, millä kohdalla kättä pitää. Jos liian alhaalla, olen itse kierossa ja koiran asento nyykähtää. Jos liian ylhäällä Jetta pompottaa. Jotakin siltä väliltä siis.

Illalla Mitzun kanssa pitkä lenkki (milloin se toivottu laihtuminen oikein alkaa näkyä?) ja sitten Jetan kanssa pienelle metsäkävelylle. Jetta menee edelleen tosi kauas, ja aina kun se tulee luo, niin annan namin. Nytkin vaikka mentiin pois polulta ja käveltiin aivan umpimetsässä, silti pentu viilettelee pitkälti omia teitään. On tietty siinä mielessä huono juttu, että jos eteen tupsahtaa jänis tai porotokka, niin eipä siinä paljon pysty pentua kontrolloimaan, kun hyvä kun näkyy koko otusta.

Lenkin jälkeen sitten koulun kentälle reenailemaan. Sinne kentän viereen tuotiin jo ensimmäiset hallinrakennuselementit koirahallista. Se siis tosiaan tulee tänne! Hienoa! Yritin ottaa Jetan kanssa kahden pallon leikkiä narupallolla, mutta eihän siitä mitään tullut. Tietysti hölmöä yrittää sitä ensimmäistä kertaa ulkona, mutta kun sisällä on niin vähän tilaa ja räksyttävä Mitzu häiritsee. Yhteen palloon tietysti Jetta tarraa hyvin kiinni, mutta enpäs saanut sitä irroittamaan sitten millään vapaaehtoisesti (ja irti-käskyäkään ei ole tullut vielä opettettua). Hetsasin toisella pallolla nenän edessä, mutta ei tiputtanut millään omaa palloaan. Sitten kun näytti irroittavan otteensa omasta pallosta, heitin toisen narupallon palkaksi ja lopputuloksena oli, että pian Jetta juoksi ympäri kenttää kaksi narupalloa suussa. No joo, onko pennun pakko osata kahden pallon leikki? ;)

Sitten otin vielä sivulletuloja namipalkalla ja ne olivat kyllä tosi napakoita ja terhakoita, hyvä! Sekä pienen pätkä namiseuruuta. Se on ainakin intensiivistä, mutta ei niin erityisen hallittua (pomppii). Vieläpä sitä ehtii reenailla :) Sitten leikittiin vielä vähän Jetan lempilelulla. Se menikin hyvin ja toi mielellään sitä minulle revittäväksi. Siinäpä ne Jetan reenit olivat tältä päivältä. Kentälle tuli 7 kk vanha lapinkoiranarttu ja Jetta pääsi vähän leikkimään sen kanssa. Yhteinen sävel leikkeihin löytyi nopeasti ja yhteistuumin kaverukset kurvailivat ympäriinsä.

Mitzun kanssa sitten vielä ruutua, kaket ja tunnari. Ruudussa lähti merkiltä ensin vika suuntaan ja korjasi vasta aivan viime tipassa (meni kuitenkin etumerkkien välistä sisään). Joskus mietin vaan, että eihän sillä näössä vielä ole mitään ongelmaa, kun se välillä aina törmäilee ja noissa ruutujutuissa välillä aina käy niin, että se tuntuu paikantavan ruudun vasta aivan viime metreillä. Eipä toisaalta tuo poukkoilu nälillä niin tavatonta ole, vaikka olisivat ihan normaaliolotilassakin :) Kaket muuten ok, mutta tokassa sarjassa seiso-käskyllä nousikin istumaan. Palkka takana, ei etenemistä. Tunnarissa tökkäsi vain yhtä väärää, ennen kuin toi oikean. Edistystä sekin! :)