Taas oli sitä tokokurssin vetoa alkuillasta, mutta sitten vielä illan pimeinä tunteina reenivisiitti halliin. Ensin oli Mitzun vuoro.

Mitzu otti seuruuta, ihan asiallista, paitsi hitaassa meinasi edistää ihan älyttömästi. Ruutu silleen, että palkka sekä merkin takana että ruudussa. Oli kyllä hienon vauhdikas! Ruudussa olevaa lelua joutui hetken etsimään. Ohjattu siten, että ensin merkille (takana pallo) ja sitten oikean haku. Hyvä merkki. Noudossa meni keskelle, sanoin "seis" ja kehuin kun totteli. Siitä uudelleen ohjaus oikealle kapulalle (hyvä) ja palkka vauhdista leluun. Hyppynouto ihan ok, paitsi vähän vino perusasento palautuksessa. No ei meillä noin pieniä lasketa eläkeläiskoiralta. Lopuksi tunnari, aika hassu. Lähti ennen käskyä kapuloille (annoin mennä), nuuski rauhallisesti tökkimättä vääriä, jee! Löysi oikean, lähti tuomaan, meinasi palauttaa liikkeenohjaajalle (Samille), mutta löysi lopulta minutkin. Kehut ja iltaruoka palkaksi :) Reenin jälkeen Mitzun takapää oli oudon "erillään" koirasta ja tönkkö. Lieneekö jumissa vai arasteliko pohjaa. Olen ollut havaitsevani, että varsinkin oikea puoli takapäästä on hirmu jäykkä. Olisi taas hierojan paikka.

Vuoroon hirmu-Jetta. Aluksi ilman "leluorientaatiota" namipalkassa seuraamiseen. Jetan oli vaikea keskittyä ja yritti varastaa lelua taskusta. Sanoin vähän sille "pöp-pöp", niin sitten onnistui namin kanssa muutaman askeleen seuruut eteenpäin ja käännöksiä vasemmalle (vielä liioitellusti takakautta käännös namilla ohjaten, että sain käännökseen takapään kunnolla mukaan). 1-3 askeleen jälkeen namia, ja pidin kättä ylempänä. Seruusta lopuksi lelupalkka.

Muutaman kerran hyppyä (kaksi lautaa) namin kanssa ensin kutsuna esteen takaa, sitten namikipolle pois päin hyppy (namikippo piti edelleen näyttää Jetalle) ja lopuksi hyppy lelun perään yli esteen. Ihan hyvä. Yksi vauhtiluoksetulo, vapautus lelulle vauhdista. Ok! Lopuksi ruutu, jonka minä tyhmästi mokasin. Ruutu oli liian pimässä kohdassa hallia, eikä alusta erottunut kunnolla. Jo ekalla yrityksellä meni etsimään alustaa noin keskeltä (olisi pitänyt palkata heti siitä!), mutta kun ei löytänyt, hortoili ympäriinsä ja tökki kulmamerkkejä. Otin sitten pelkkää alustan koskemista ruudun keskellä muutaman kerran namilla. Sitten alusta taas löytyi (mutta olisi oikeasti pitänyt siirtää ruutu parempaan valoon, kun alustan löytäminen oli vaikeaa huonon näkyvyyden vuoksi). Otettiin pari toistoa vielä vähän kauempaa, niin että lelun heitto palkaksi alustan koskemisesta ja nyt alusta löytyi hyvin! Viimeisen kerran vielä eri sivulta lähetys alustalle (ensin koskemiskäsky ja kun melkein ruudussa, ruutukäsky) ja tästä iltaruoka palkaksi.

Nyt kun Jetan pitotreeni on pienellä tauolla (viikon päästä palataan vauhtinoutoon ja katsotaan, miten pito sujuu koko noudon yhteydessä), olen aamu- ja iltaruualla harjoitellut arkipaikallaoloa n. 1,5-2 minuutin pituisena. Muutaman kerran on yrittänyt nousta, mutta kun olen komentanut takaisin, on pysynyt rauhallisesti. Kauheat kuolalammikot vaan jääny jälkeen, kun ruokakuppi on vieressä odottamassa :)