Tänään oltiin koiruuksien kanssa toko-näytöksessä kehitysvammaisten palvelukeskuksessa. Jetta oli kyllä super-pentu siellä! Ensin oli koirarotujen esittely, ja koska Jetta näytti suhtautuvan varsin rauhallisesti erilaiseen yleisöön, kuulutuksiin ja toisten koirien haukuntaan, päätin, että sekin saa osallistua toko-näytökseen :) Eli Jetta otti pikku pätkän namiseuruuta, pari sivulletuloa sekä yhden vauhtiluoksetulon leluun. Ja kaikki sujuivat enemmän kuin mallikkaasti. Voi että olin ylpeä meidän pikku Jetasta, joka toimi niin hyvin vaikeassa, tai sille ennestään tuntemattomassa, ympäristössä! Mitzu näytti toko-näytöksessä seuruuta, ruutuunmenon (otin ilman loppuosaa, ruudussa oli pallo), hyppynoudon ja kaket. Kaikki meni hienosti, vaikka piti melkein pujotella agi-esteiden lomassa, kun tilaa oli niin vähän. Tuon tilanpuutteen vuoksi ei mahtunut ottamaan ohjattua. Sitten siinä välissä oli agi-näytös, jonka jälkeen näytöksen yleisö sai tutustua koiriin. Jetta suhtautui näihin eri tavalla liikkuviin ja kommunikoiviin ihmisiin oikein hyvin. Yksi poika taluttikin Jettaa, ja Jetta kulki mukana hienosti. Paitsi kun poika sattui tallaamaan Jetan varpaille, niin sitten Jetta tuumasi, että ei tämä niin kiva juttu ole, mutta unohti kuitenkin nopeasti. Agi-näytöksen ajan minulla oli Jetta myös mukana, ja se suhtautui kaikkeen rauhallisesti, myös haukkuviin koiriin. Syöttelin Jetalle nameja. Tosin tänään se sai sellaisen määrän juustoa ja nakkia, että ei taida olla aivan terveellistä pikkukoiralle...

Koska jäi vielä aikaa ennen kuin tuli kyyti hakemaan pois agi-esteitä, käytin tilaisuutta hyväkseni, ja pyysin vierasta ihmistä laittamaan Mitzulle tunnarikapulat. Ja tunnari onnistui hienosti! Jo toisena päivänä peräkkäin! Meillä on sittenkin toivoa! :)

Kaupunkireissun päätteeksi kävin hakemassa seuran tarvikkeiden joukkoon vahingossa joutuneet ohjatun kapulani Heliltä, ja siellä Jetta sai seurustella kultsu-neidin kanssa. Vaikka toinen olikin isompi, saivat kuitenkin leikkiä vähän.

Tämä oli toimelias päivä ja illalla oli kaksi aivan väsynyttä koiraa (ja omistaja ;) On se Jetta vaan reipas pentu, että selviää noin vain tuollaisestakin tilanteesta. Olkoon tämä korvausta siitä, että vastaavasti sitten lenkillä ollessa näen vapaana huitelevaa Jettaa vain vilaukselta tiukimmissa kurveissa :)