No niin! Mökkireissu tuli tehtyä, ja hillojakin löytyi jonkin verran. Tosin olisi voinut löytyä enemmänkin, sillä suuri osa oli vielä raakana. Eipä sitä aina voi etukäteen tietää, mihin aikaan sato on parhaimmillaan. Oli kuitenkin mukava saada etelän kaveri käymään ja saivathan he sentään jotakin kotiinviemisiä! :) Eilispäivä kului vielä Rovaniemellä seuran agi-kisoissa talkoillessa, joten nyt on sellainen olo, että on kaikkensa antanut :)

Lomareissu alkoi siis viime tiistaina jälkitreeneillä, jotka eivät kylläkään menneet hirveän hyvin. Ensin tein jäljen sammaleiseen metsään (välillä kuivempia paikkoja, lähes paljasta maata), jäljen pituus ehkä sellaiset 40 metriä, suhteellisen suora, yksi namipurkki välillä ja yksi nami askeleella. Vanheni kai tunnin verran. Jäljen alussa Jetta sinkolili sinnetänne, ei keskittynyt, ei nuuskinut rynni vain. Sitten pidätin hihnasta, Jetta istui ja minä odotin. Kun pentu saavutti hieman seesteisemmän mielentilan, jatkettiin hommaa. Alussa jäljella oli juustoa (ja kun sitä ei ollut tarpeeksi) lopussa koiranmakkaraa. Juustoista rynni yli, mutta kun alkoi makkarapätkä, silloin meni kuono maahan ja alkoi nuuskinta. Ilmeisesti juusto ei pysty makupalana kilpailemaan makkaran kanssa. Jetan kanssa ei pysty jälkeä tekemään kuivamuonalla, vaikka se olisi paastonnut kuinka kauan. Se ei vaan jostain syystä kiinnosta, vaikka muuten Jetta onkin ahnepossu ja syö mitä vaan ja lisäksi varastaakin ruokaa, jos vain mahdollista. (Mitzu taas söisi jäljeltä mitä vaan.) Ongelmana on vain se, että jos haluaa jälkeä pidentää, makupaloja on pakko alkaa vähentää, sillä muuten ruokaa tulee liikaa, varskinkin, kun sitä kuivamuonaa ei voi oikein käyttää, eikä koira pelkällä makkarallakaan voi elää. Niinno, siis lopulta kun Jetta pääsi haistelun makuun, niin se loppu jälki meni kyllä sitten aivan hyvin.

Voisin lyödä sata kertaa päätäni seinään sen vuoksi, mitä tyhmyyksiä tein esineruudussa. Tähän asti Jetan ruudut ovat menneet liiankin hyvin :) On käytetty ruudussa omaa lelua, ja se on aina löytynyt ruudun perältä hienosti. Nyt sitten otettiin vieraalla lelulla, enkä muistanut sanoa lelun viejälle, ettei kannata jättää lelua ihan näkösälle, koska silloin Jetta käyttää etsimiseen ennemminkin silmiä kuin nenää. Eka (se vieras) lelu löytyi sitten hienosti! Päätettiin ottaa kuitenkin toiseen kertaan ja sanoin, että laittaa vähän pois näkyvistä. Lisäksi sinne laitettiin yksi aivan vieras esine (lakki), "katsotaan miten reagoi". Ja sitten alkoi se minun idioottiosuus. Jetta selvästi merkkasi vieraan esineen (pysähtyi sen luo ja katsoi minua), mutta minä en nähnyt sitä, koska olin liian kaukana! Ja kun en sanonut mitään, Jetta tuumasi, että ei sitten, kun ei kerta kelpaa! Jatkoi juoksentelua ruudussa ja sen ulkopuolella (kävi siinä sivussa vetaisemassa sen jäljen, jonka ajoimme aikaisemmin), palasi sitten ruutuun ja löysi sen vieraan lelun uudestaan. Toi sen minulle hienosti! Mutta että saatoin olla niin idiootti, että vaikeutin reeniä liikaa kerralla, enkä ollut itse tarpeeksi lähellä, että olisin voinut kehua vieraan esineen merkkaamisesta. No joo, ensi kerralla sitten paremmin, toivottavasti. Ei kait se tuosta kerrasta pilalle mennyt ;)

Sitten alkoikin mökkeilyloma. Mukana siellä oli vain Jetta, joten se todellakin oli lomaa, kun ei tarvinut koko ajan vahtia Jetan ja Mitzun sähinöitä. Harmi vaan, ettei hillasato oikein ollut vielä kypsynyt. Saatiin me kuitenkin jonkun verran kerättyä ja olipahan ainakin hermolomaa rauhallisella paikalla keskellä mettää. Tylsä juttu, että järveen oli tullut sinilevää, niin ei voinut päästää Jettaa veteen ollenkaan, oli pakko pitää se kiinni koko ajan mökillä. Onneksi se sentään pääsi läsimään suo-ojissa ja se vasta mahtavaa olikin Jetan mielestä! Kiva mökkiloma, kiitokset myös mökkeily- ja marjastusseurasta Tanjalle ja Ritvalle!

Ja tietenkin muutama kuva!

hilla1.jpg
Todistettavasti kypsiä hilloja :)

jehilla.jpg
Paitsi aina kun niitä löytyi, jokin salaperäinen kuono verotti osansa! ;)

hilla2.jpg
Paljon oli vielä raakoja.

jehilla4.jpg
Suon tonkiminen oli Jetan mielestä parasta huvia!

jehilla3.jpg
Eiku ehkä sittenkin suo-ojissä läsiminen vei voiton ;)
(Sitä tapahtui kauan ja hartaasti.)

jehilla2.jpg
Hillakoira Jetta.

lohi.jpg
Tehtiin loimulohta, oli herkkua ja maistui hyvältä suoreissujen jälkeen! :)