Vihdoin päästiin Nemon kanssa treenamaan jälkeä! Se oli vasta meidän toinen jälki.

Jälki oli mäkisessä maastossa helpolla sammaleisella alustalla. Pituutta lienee ollut kolmisensataa metriä (tallennusväline alkoi tallentaa vasta jäljen puolivälissä).

Keppejä oli neljä ja merkkasin ne, kun ajattelin, että taidan jarrutella vähän keppien kohdalla, jos ei reagoi niihin.

Kävin välissä tekemässä esineruudun, jossa Nemo selvisi hienosti. Sukka edestä ja lapsenkenkä takarajalta löytyi hienosti, keskellä ollut narupallontapainen teetätti enemmän, mutta löytyi lopulta. Hieno Nemo. Samalla näin, että mies ja koira lenkkeilivät polkua, jonka yli jälki menee, joten tulipa siitä pieni häiriöjälkikin.

Välissä käytiin lenkillä ja jälki vanheni sillä välin tuntisen verran.

Ennen kuin lähdettiin jäljelle, otin erikseen pelkkää keppien ilmaisua. Lyhyen matkan välein laitoin 3 keppiä maahan ja Nemo ilmaisi ne nostamalla ja sai kovasti kehuja ja vetoleikkiä palkaksi.

Jäljelle mentiin janan kautta ja kääntyi heti hienosti oikeaan suuntaan. En antanut kovin pitkästi liinaa ja lisäksi tahallani vähän jarrasin, ettei kaahoittaisi hullun lailla eteenpäin ja se oli ihan hyvä ratkaisu! Nemo meni hyvin jäljen päällä, selvisi polkujen ylityksistä, ilmaisi kaikki kepit ja selvitti (pienen kiepin jälkeen) myös terävän kulman. Hyvä Nemppa! Keppien arvoa pitäisi edelleen hilata ylöspäin! Nemo pitää itse jäljestämistä paljon palkitsevampana kuin kepeille pysähtymistä... Ja kun se ruokakaan ei ole maailman halutuin palkka tuon nirsopetterin kanssa, niin palkkasin sitten lelulla ja heittelin ja revitin sitä jälkikepukkaa, koska keppileikkeihin Nemo kyllä olisi innokas, mutta loukkaantumisriskin vuoksi keppileikit ovat (ehkä tätä jäljestämistarkoitusta lukuun ottamatta) kiellettyjä.

Olisi ollut kiva seurata jälkeä sports trackerista, mutta jostain syystä tallatun jäljen se alkoi tallentaa vasta puolivälistä, ja ajetun jäljen tallensi kokonaan. Harmi, ettei nettiviersiossa enää näy satelliittiikarttaversio, vaan tuo tylsä versio. Kännykässä näkyy satelliittiverisona.

jalki11062015.jpg

jalkinemo.jpg

11407183_10205643587306392_1525623404483