Täällä päin on tapana polttaa vappukokkoa, joten eilisiltana tutustutettiin Jetta moiseen elämykseen. Itse paisteltiin makkarat ja Jetta tietenkin kävi niin lähellä nuotiota, että viiksikarvat vähän kärähti. Pentu on niin ehtivä, että tuntuu olevan välillä joka paikassa yhtä aikaa :) Lisäksi uusia elämyksiä Jetalla on ollut tutustuminen tunnarikapulaan ("jee, tämä on kiva, mutta en varmasti tule tämän kanssa sinua päinkään, vaan vien tämän parempaan talteen" :) Sekä ensimmäiset merkin alkeisharjoitukset. Leikittiin narupallolla ja laitoin pallon sitten merkin taakse ja päästin Jetan irti, jolloin se meni "merkille", vaikka eipä tainnut huomata koko merkkiä, mutta jostakinhan se täytyy aloittaa :)

Mitzulta sai ottaa tänään tikit pois, ja treenailun saa taas pikkuhiljaa aloittaa. Muistuteltiin mieleen tunnaria, ja eka yrityksellä toi väärän, mutta toisella kerralla löytyi oma. Reenitauko ei ollut tehnyt hyvää tunnarille...

Leikkimisen saralla on tapahtunut Jetan kanssa hienoa edistystä (toivotaan, että se ei ollut vain onnellinen sattuma :) Oltiin aamulla Ritavalkeassa ja pentu sai tutkiskella ja hössötellä omia aikojaan. Kun vauhtia tuntui olevan kiitettävästi, otin vetolelun esille. Jetta otti kiinni mukavasti lelusta ja sai voittaa sen. Ja lähti tietenkin lelun kanssa "kunniakierrokselle". Menin itse kykkyyn, olin aivan hiljaa, ja käänsin pään hyvin selvästi sivulle, jolloin Jetta yllätti minut ja tuli tyrkyttämään vetolelua uudestaan minulle! :) Pieni taistelu, Jetta voitti, lähti lelun kanssa lätkimään, mutta kun toistin tuon kyykky-jutun, tuli tyrkyttämään lelua minulle uudestaan. Jee, mikä riemuvoitto tuon lelunomijapennun kanssa! Tosin en tiedä oliko se enemmän sattumaa, vai onko oikeasti tapahtunut jotakin edistystä, mutta ainakin tämä leikkihetki oli onnistunut.

Pihalla, kun Jetta oli mukana vaihtamassa kesärenkaita autoon, se kaiveli peräkontista nostetusta Mitzun treenikassista narupallon ja tuli tyrkyttämään sitä minulle. Siitä huolimatta, että joka ikisessä koirankoulutusoppaassa sanotaan, että pentu ei ikinä saa aloittaa leikkiä, vaan itse päätät milloin leikitte, niin leikin Jetan kanssa narupallolla, koska olin niin iloinen, että se halusi tuoda sen minulle.

Muuten on vain ulkoiltu ja nautittu kerrassaan käsittämättömän hienoista vappukeleistä. Yöllä on ollut juuri ja juuri pakkasta ja päivällä lämmintä 17-18 astetta ja aurinkoa täydeltä taivaalta. Tällaista vappusäätä en muista ihan heti kokeneeni. "Ennen vanhaan" kävin aina hiihtämässä vappuna viimeisen kerran, mutta ei kyllä moneen vuoteen ole kelit enää moiseen riittäneet.

Vietettiin varsin monipuolinen ja mukava vappu, laitetaanpas vielä jokunen kuva :)

jevaring.jpg
Vappukokolla Ringon kanssa leikkimässä.

vaplaav.jpg
Makkaranpaistossa Mämmilässä hienon ilta-auringon valossa.

sesring.jpg
Sessa ja Ringo tutkivat, tipahtaako yhtään makkaraa.

vamiz.jpg
Mitzu ilta-auringossa.

jeuni.jpg
Kun on juoksennellut tarpeekseen, on mukava nukahtaa ja lämmitellä viltin sisällä.

vaaur.jpg
Saimme ihailla hienoa auringonlaskua Tornionjoella.

jerenga.jpg
Jetta auttaa renkaanvaihdossa.

jepallo.jpg
Jee, sain pallon!