Ilmoitin Jetan toko-kokeeseen 3.9. joten siihen mennessä on pakko saada evl-liikkeet kuntoon. Ihmettelen vaan edelleen, missä on treenimotivaatio?! Ei jaksais millään treenata ja jos treenaamaan meneekin, lähtö on kauheata pakkopullaa. Eihän sen näin pitänyt mennä. Masentaa, kun ei se ohjattu, eikä varsinkaan tunnari, tule ikinä kuntoon. Ei hätää, tiedän kokemuksesta, että koiran voi saada TVA:ksi, vaikka se ei osaisikaan yhtä liikettä, mutta sitten saisivat ne loput olla aika varmoja...

Tänään kävin hallilla. Jos jotain hyvää täytyy sanoa, niin vauhtia oli! :) Aloitin ohjatulla, vein ensin merkille, sitten vein ite vasemman (ja hetsasin), keskelle kivi ja oikealla kapula. Nyt kyllä tuli se vasenkin sieltä oikein nätisti ja vauhdikkaasti!

Yritin alkaa opettaa vähän merkkiä, mutta Jettaa kiinnosti enemmän kaikki muu ympärillä oleva, enkä vieläkään ole varma, mikä olisi paras metodi merkin opettamiseen. Onko ihme, ettei koira tiedä, mitä siltä halutaan, kun en tiedä itekään. Täytynee kuitenkin aloittaa keittiössä eikä hallilla. Sen verran voi sanoa, että kun vein lelun merkille ja lähetin, meni kyllä hienosti merkille, mutta en ole ollenkaan varma, onko tuo paras mahdollinen tapa. Helposti se tarjoaa myös merkin läppäsemistä tassulla. Naksutinta ei kannata käyttää, koska kiihdyttää liikaa. 

Heittelin lelua ja otin luoksetulon seis, oli hyvä, tosin avustin käsimerkillä. Suora luoksetulo, tuli kovaa, melkein törmäsi.

Kotona pakottauduin ottamaan vielä ahdistustunnarin pihalla. Näytin Jetalle hoitolaiselta yli jäänyttä rustoluuta ja sanoin, että saa sen, jos löytää oikean tunnarikepin. No eipä löytänyt. Sanoin Jetalle voi-voi ja laitoin ruston takaisin jääkaappiin...

Mutta en malttanut jättää pikkupupsia nälkäiseksi, joten illalla parin tunnin päästä otin vielä uuden yrityksen. Otin oman hajustumaan taskuun vähän aiemmin. Sami laittoi kolme muuta ja minä oman (sisällä).  Otin Jetan toisesta huoneesta kapuloille, annoin pari rauhoitusnamia, oli ryntäämässä kapuloille, pysäytin. Rauhoitin ja päästin kapuloille. Haisteli palikat ainakin kolme kertaa ympäriinsä, ennen kuin uskaltautui nostamaan yhden, onneksi se oli oikea. Ihan sama oliko tuuria vai taitoa, mutta helpotti ahdistusta edes piirun verran ;) Sai sen ruston.

Ihana hoitokoira Monty oli tänään ilahduttamassa päiväämme! Montyn ja Jetan telmimistä puolestaan voisi seurata vaikka aamusta iltaan! :)


Tuonne se hullu uimari painui järven selälle...


Ui sie, mie kyttään ;)


Kesämies Salmilompolossa.


Koira vei minun korpun, yhyyyyyy! (Sitä ennen olin vähän tutkinut nuotiopaikkaa.)


BC-travel.


Maista Monty grillihiiltä! Son hyvää ja terveellistä, mie oon testannu!