Kävimme Torniossa BH-kokeessa 22.9.2012. Jetta on nyt BH Tending Alight! Kokeen tuomarina Allan Aula.

Varmaan voi helposti ajatella, että ihmeen vouhotus yhdestä (mitättömästä?) BH-tittelistä. Mutta mie oon siitä niin onnellinen! Kun meillä on pitkään jo vastustanut treenirintamalla eikä toko-kokeisiin osallistumisesta ole ollut toivoakaan, niin nyt kun pääsin ihan kisaamaan ja saatiin sieltä ihkaoikea tittelikin, niin kylläpä se vetää mielen keveäksi ;) Jetan ensimmäinen - mutta toivottavasti ei viimeinen - titteli ;) Hih!

Video: Jetan BH-koe.

Ensimmäinen pienimuotoinen järkytys oli se, että koekenttä oli 30 metrin päässä Tornionjoesta! (Vrt. edellinen postaus, Jetta vetaisi valjaat poikki, kun sen teki mieli käydä vähän uimassa.) Oli kuitenkin onneksi niin paksu sumu, ettei Jetta havainnut vieressä virtaavaa jokea. Pohjana oli nurmikenttä, joka paikoin lainehti vettä. Muutamaa koiraa se selvästi ällötti, eivät halunneet mennä sinne istumaan tai makaamaan, mutta Jetta senkus porskutti ;) Sai oikein tuomarilta erityismaininnan, että sää ei haittaa. 

Meidän parina oli toinen bordercollie. Jetta aloitti paikkamakuulla. Pahaksi onneksemme juuri ennen kehään menoa Jetta kuuli edellisten koirakkojen taputukset, ja meni niistä vähän ei-toivottuun mielentilaan... Oli vaikea saada se rauhoittumaan. En ole tuotakaan ongelmaa vielä saanut työstettyä pois. Ehkä oli hyväkin, että se joutui ensin makaamaan, koska siellä se ehti hyvin rauhoittua. Makuu sinänsä meni (kai) hyvin. Ainakin se pysyi maassa koko ajan (eikä moittinut kylmää ja märkää, plusasteitakin oli vain pari). Ja se että pysyi maassa ja vieläpä hiljaa, riitti minulle vallan mainiosti! 

Annoin Jetan vähän hömpötellä liikkeiden välissä. Saipahan siitä uutta virtaa. Hihnassa seuraaminen tuntui kamalalta! Ihan kun se olisi ollut jollain päiväkävelyllä. Tuli sellainen olo, että eihän se yhtään tajua, että tässä ollaan töissä eikä pissalenkillä. Onneksi videolta katsottuna se ei näyttänyt yhtä pahalta kuin miltä se tuntui. Ainoastaan siinä kohdassa, jossa tultiin lähelle yleisöä, Jetta unohtui tuijottelemaan ihmisiä hetkeksi. Henkilöryhmä ok, loppuperusasento vino.

Vapaana seuraaminen menikin jo paremmin. Alkoi työmoodi pikku hiljaa löytyä. Tosin sama yleisön kanssa flirttailu toistui kuin hihnaseuruussakin. Pääsääntöisesti ok, ja ainakin koira oli iloisen näköinen (jee!). 

Liikkeestä istuminen. Siinä kun piti kerran pysähtyä ennen käskyä, niin otin ihan normaalin "liikkeestä seis" ja sanoin jättäessä "oota". Ei kai niitä käskysanoja kukaan määrää :) Ok homma.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Seurasi asiallisesti. Piti ihan vähän varmistaa ennen jättöä, menikö varmasti kokonaan maahan asti (märkää oli). Luoksetulo ok. Tuli eteen huonosti ja siirtyi siitä vielä omia aikojaan sivulle.

No ei se sen kummempi ollut! Läpi meni tottisosuus!!!!! Ihan hyvät arvostelutkin saatiin :)

Kaupunkiosuus oli selvää kauraa. Piti pystyä ohittamaan vastaantuleva koira. Olla reagoimatta ohimenevään pyörään ja lenkkeilijään. Vaihtaa pari sanaa vierelle pysähtyvän autoilijan kanssa (tätä vähän jännitin, kun Jetalla on ikävä taipumus räkyttää tuollaisessa tilanteessa, mutta hyvin meni!), odottaa yksinään kaupan seinässä kiinni sidottuna ja katella vierestä kävelevää koiraa sekä lopuksi mennä maahan tiiviin henkilöryhmän sisällä. Jetta selvisi kaikista näistä tehtävistä ihan leikiten ja näin ollen mitali kaulaan.... ja
BH Tending Alight!

Erityiskiitos kuuluu Ingalle, joka patisteli meidät kokeeseen, vaikka tuossa kuukausi sitten en edes tiennyt, mitä liikkeitä kokeeseen kuuluu ;) Ei sitä tiedä, vaikka joskusmaailmassa vielä tie veisi johonkin jälkikokeeseen ;)

Kiitokset myös sille ystävälliselle henkilölle, joka kuvasi tottisosuuden videolle. Kaupunkiosuudesta ei saatukaan videota juuri ollenkaan, koska kuvaus jäi Samin kontolle, ja sillä oli tarpeeksi kiireitä Pyryn kanssa :o Harmi sinänsä, mutta minkäs teet :)

Jetta sai palkinnoksi Vänttisen valjaat ja mie sain kauan haaveilemani uuden kuoritakin. Kaikki olivat onnellisia! Lisäksi samalla reissu oli meidän syyslomamatka ja ratsastusloma, mutta siitä taidan tehdä oman stoorin :)

Tottisosuus meni läpi!
Onnellisena hyväksytyn tottisosuuden jälkeen.

BH Tending Alight
BH Jetta, mitali kaulassa. Aika kevyt olo ;)

Suvi ja Jetta
Hyvä ME!

Suvi ja Jetta
Ja se palkintotakki ;)) (Kuva Maijan.)