Keskiviikkotoko

Keskiviikkona reenailtiin illalla tokoa koulun kentällä. Mukana oli yksi terrieri-ihminen, joka on kovasti kiinnostunut tokoilusta. Katsomassa reenejä ja ihmettelemässä, mistä moisessa urheilussa on oikein kyse :) Niinpä Mitzu sitten esitteli kaikki evl-liikkeet, lukuun ottamatta paikallaoloja ja hyppynoutoa (koska ei ollut estettä). Mitzu teki hyvin seuruuta, idarin, luoksetulon stoppeineen, ruudun ilman loppukävelyä, ohjatun ja kaketkin. Tunnarissa sen sijaan toi eka yrityksellä väärän. Huokaus. Ei se tunnari enää onnistu edes reeneissä. Ennen se sentään onnistui aina reeneissä ja epäonnistui vain kisoissa ;)

Jettakin pääsi sitten reenikentälle, mutta ei ollut oikein sopivassa mielentilassa reenejä varten. Joutui odottelemaan ensin vuoroaan autossa ja kun pääsi kentälle juoksi sataatuhatta kenttää ympäri eikä ollut oikein työorientoituneessa tilassa. Sitten kun Jetta vähän rauhoittui, otettiin niitä tavallisia juttuja, välillä taukoja pitäen. Sivulletuloja, 1-3 askeleen seuruita namin kanssa, namiseuruuta voltilla, tunnarin piilotusta, metallinouto (lelu pidettävä piilossa, jos haluaa, että Jetta tuo perille, muuten tiputtaa välille) ja seisahtumisleikkiä lelun kanssa. Alkaa jo saada ideaa tuosta seisahtumisesta :) Kokeilin lopuksi vielä alustaa ruudun keskellä, mutta se ei ole oikein vielä valmis siirrettäväksi ulos. Täytyy vahvistaa kosketusalustaa vielä sisätiloissa. Merkit ovat kiinnostavampia kuin alusta. Hurjinta tässä on se, että kun Jetta oli tehnyt kaiken tuon, vasta sitten se oli tosi hyvässä työvireessä, eli tapitti tarkkaavaisena silmiin sellaisella ilmeellä, että tehdään tehdään! Selvästikään emme ole vielä oikein löytäneet yhteistä säveltä tuohon valmistautumiseen tai virittäytymiseen.

Torstaitoko

Torstai oli Rovaniemi treenipäivä. Koska Mitzu teki edellispäivänä kaikki liikkeet läpi, ajattelin että se voisi tänään ottaa vähän kevyemmin. Seuruuta otettiin pitempi pätkä, ruutu, ohjattu (ei meinannut mennä perille merkille ensin, muuten ok), hyppynouto (meinasi ensin kiertää palatessa, mutta lisäkäskyllä teki ihme pelastushypyn ja hyppäsi takaisin). Sitten se tunnari. Haisteli kapulat vaikka miten monta kertaa läpi ilman tökkimistä, mutta ei millään löytänyt omaa... Sitten se tuskastui ja pelmautti kapuloita kai tassuillaan ja viissiin kuonollaankin ja jatkoi edelleen haistelua. Lopulta pongasi kuin ihmeen kaupalla oman ja toi sen. On se sellaista arpapeliä.

Jettakin pääsi kentälle. Tein tällä kertaa niin, että leikin ihan ensimmäiseksi ja sillä tuntui olevan positiivinen vaikutus työorientoitumiseen. Tähän asti olen ottanut ensin rauhallisia juttuja ilman lelua ja sitten siirtynyt lelujuttuihin. Saattaisi kuitenkin toimia hyvinkin, että tekisi toisin päin. Keskittyi aika kivasti seuruujuttuihin, kakeasentoja, tunnarin piilotusta, luoksetulo ja metallinouto. Luoksetulossa tulee kyllä kivasti ja kovaa! :) Noudossa täytyy muistaa olla tarkka lelun kanssa, ettei pidä sitä näkyvissä, jos haluan kapulan perille asti. Leikittiin myös seisahtumisleikkiä ja yksi kokeilu kosketusalustan ja ruudun kanssa. Tällä kertaa alusta löytyi hyvin. Vain yksi toisto ja siitä lelu palkaksi. Lopuksi leikkihömpöttelyä. Hetkeksi mentiin vielä agi-kentän reunalle seurailemaan reenejä. Vähän levotonta, piti komentaa pari kertaa, mutta pääsääntöisesti aika rauhallista oleskelua.

P.S. Kuva. Tämä tulee meille kai sitten huhtikuussa. Kait sille joku koti löytyy, jos koirat ei pärjää sen kanssa....