Torstaina oli Mitzun tokopäivä. Käytiin Rovaniemellä kimppareenissä illalla, mutta minun täytyi mennä kaupunkiin jo päivällä, niin en viitsinyt ottaa Jettaa venymään autoon koko päiväksi. Mitzu teki kaikki muut liikkeet paitsi luoksetulon ja seuruun. Meni kyllä oikein hyvin! Myös tunnari onnistui. Toisaalta, kyllähän se melkein aina reeneissä onnistuukin. Illalla otettiin Jetan kanssa pikku pihatreenit. Namiseuruuta isolla ympyrällä, meni ihan ok, vaikka alussa vähän pompottikin. Sitten yhden ja kahden askeleen seuruita namilla, nekin hyviä (parempia kuin namiseuruu). Luoksetulossa oli vauhtia älyttömästi (vaikka jätin rauhallisesti enkä hetsannut ollenkaan). Metallinoudossa Jetta juoksi hyvin kapulalle, palautti samaa vauhtia ja haukkasi palkkalelun suuhun samalla kun siellä vielä oli kapula. No käy se noinkin :) Tunnarin piilotus ei sujunut ihan oppikirjojen mukaan, sillä samaan aikaan naapuri ajoi pihaan ja toinen naapuri seisoskeli ulkona. Ilmeisesti tästä oli sen verran häiriötä, että piilotettu kapula ei meinannut löytyä millään. Vauhtia kyllä oli, enemmän kuin järkeä :) Kun kävelin muutaman askeleen lähemmäs kapulaa, sieltä Jetta sen sitten pongasi. Ruokapalkka, toimi hyvin.

Perjantai minulla meni hevoshommissa ja tämä päivä koirahallin maalaustalkoissa. Jetta kävi kylästelemässä ja kun pihalta löytyi vastustamattoman ihana pehmopallo, niin Jetalle sallittiin vähän harvinaista huvia, kun vieraat saivat heitellä sille palloa (muuten Jetalle ei heitetä mitään ikinä, muuten kuin reenissä, huonoja kokemuksia pallo- tai keppihulluista koirista...) Jetta palautti nätisti palloa 4-vuotiaalle pojallekin ja yhteistyö näytti auvoiselta :)

Tänään Jetta pääsi ensimmäistä kertaa elämässään tutustumaan maahanmenon ihmeellisyyksiin :) Ideana on opettaa maahanmeno alusta asti lelun kanssa. Mutta mutta... törmäsin yllättävään ongelmaan (joka kyllä tarkemmin ajatellen olisi pitänyt itse älytä jo ajat sitten). Tähän astisessa elämässään Jetta on saanut kaiken istumalla (ulos pentuaitauksesta, ulos ovesta, ruokakuppi tai lupa ihan mihin vaan), niin nyt tietenkin, kun se ei tiedä, mitä siltä haluttaisiin, niin se istua töröttää topakasti ja tuumaa, että tästä se palkka on ennenkin tullut. Sitten muutaman kerran sain makupalalla ohjattua Jetan maahan (tosin en haluamallani tekniikalla niin, että olisi mennyt maahan taaksepäin). Sitten otin taas lelun esille, mutta istuminen putkahti taas voimakkaasti esiin. Yksi maahanmeno lelulla kuitenkin onnistui, joten siihen oli hyvä lopettaa ensimmäinen maahanmenosessio. Saattaa sittenkin olla parempi opettaa vähän maahanmenon tekniikkaa ensin namilla ja sitten kun Jetta saa jotakin ideaa asiasta, ottaa lelu käyttöön. Kakeasennoissakin on tähän asti reenattu vain istu-seiso-istu -vaihtoja. Paikkaistumisia on treenattu aina ruokakupin äärellä, istumisaika vaihtelee 5-35 sekuntia. Ne menevät hyvin.

Mainitakseni jotakin koiramaailmaan kuulumattomista asioista, sattui hauska juttu: käytiin Ylläksellä ison kyläkaupan avajaisissa ja täytettiin siellä jos jonkinlasta arpalippusta. Seurauksena oli se, että Sami voitti 60 litraa limua arvonnassa! Huh huh, nyt piisaa limua tässä talossa ;)