Illalla hallilla yleisellä vuorolla yllätys yllätys yksin. Olipa tosiaan joulumieli. Jotenki tuntu, että velvollisuudentunnosta täytyy käydä treenaamassa, jos nyt joulun ajan pitää muutaman päivän taukoa.

Ohjattu, oikea, täydet etäisyydet, kupit. Merkki hyvä (ilman näyttöä), tänään oli hyvät merkit! Myös ruudussa. Mutta se suunta. Eka lähetyksellä ei lähtenyt oikealle. Vilkaisi kyllä sinne ja otti muutaman loikan kohti, mutta kun ei niin ei. Odotin vaan niin kauan, että menee. Lopulta menikin, palkka. Uusi yritys, joka menikin hienosti.

Ruutu. Merkki taas hyvä! Mutta ei muuta hyvää. Laskeskelin joutessani. Eka lähteyksen (merkiltä siis) jälkeen ehdin laskea yli 70:ään, lopulta meni, palkka. Toisella lähetyksellä ehdin laskea 50:een Jetan seikkaillessa ymäri hallia, palkka. Kolmannella yrityksellä en ehtiny enää laskea kuin jotain pariinkymmeneen. Viimeisellä lähetyksellä vietiin pallo yhdessä ruutuun, leikittiin hetki ja lähetin, niin meni suoraan. Siis tämä menee minun ymmärryksen yli. Jetta mielestäni selkeästi merkkaa ruudun, katsoo sinne päin ja ottaa muutaman askeleen kohti, mutta sitten se vain kertakaikkiaan jämähtää. Ei voi ymmrätää.

Tarkoituksena oli ottaa vielä zeta, järjestyksena I-S-M. Se eka istuminen ei vaan onnistunut millään. Eka kerralla seisoi, toisella meni maahan. Otin välissä muutaman istumisen vapaasta liikkeestä. Yritin vielä uudestaan seuruusta monta kertaa, mutta joka kerta otti väärän asennon, istunut ei kertaakaan. Totesin, ettei onnistu. Pistin palkat taskuun, keräsin kamppeet ja kävelin kotiin. 

Toko on tyhmä laji. Mutta ei meillä muitakaan lajeja ole. Saattaa olla muutaman päivän reenitauko ihan tarpeeseen.