Kävimme tokoilemassa Kemijärvellä 8.2. Paikkana liikuntahalli ja tuomarina Allan Aula. Pisteitä tuli 248, EVL2-tulos ja harmillisesti se ykkönen jäi 8 pisteen päähän.

Kokeeseen olen kuitenkin tyytyväinen! Jetan vire oli niin onnistunut kuin se voi vain olla meille vaikeassa kisapaikassa. Onneksi EVL oli eka luokka, ja hallissa oli rauhallista ja kanssakilpailijat olivat palkkaamisten kanssa ihanan huomaavaisia, eikä aplodejakaan "onneksi" kuulunut kuin muutaman kerran ja niistä selvittiin kunnialla. Järkytys oli melkoinen, kun kuulin, että otetaan liike kerrallaan. Hetkeksi tuli sellainen olo, että apua, miten siitä selvitään, mutta hyvinhän se sitten meni! Koiria oli evl:ssa 6 ja me oltiin luokan 5. vuorossa.

Otin natsilinjan Jetan ääntelyn ja hösyämisen suhteen heti halliin saavuttuamme ja onnistuimme siinä melko hyvin! Jetta ei äännellyt missään vaiheessa kehässä eikä juuri vuoroa odotellessakaan. Toki poistuin heti oman vuoroni jälkeen pihalle odottamaan seuraavaa liikettä, olisi saanut olla halissa joku agentti puhelimen kanssa raportoimassa, milloin on aika mennä takaisin kehään ;) Liikkeen jälkeen, tuomarin kommenttia kuunnellessa, kehuin vain ihan vähän Jettaa ja laitoin maahan odottamaan... Toimi! Palkkaus sitten ovien ulkopuolella.

Kun odoteltiin seuraavaan liikkeeseen menoa, menin tosiaankin aina ulos kävelyttämään Jettaa. Se mm. bongasi minulle pulloja ja tölkkejä ulkoa (tuloa, iloa ja muuta ajateltavaa! ;) ja sai tietenkin kosolti kehuja moisista urotöistä. Lisäksi Tanja-serkkuni tuli koiransa kanssa meitä tervehtimään, niin väliajoilla sekin vapautti tunnelmaa Jetan kanssa, vie ajatuksia pois tyhjästä hösyämisestä.

Jetta on edelleen jumissa tai muuten kipeä :( Se näkyy Jetan liikkeistä. Sekä vapaa-ajalla että "töissä", vaikka se olikin käynyt hierojalla kahtena edellisenä viikkona ennen koetta. Liikkuminen on jäykkää eikä takajalkojen liike ole normaalia. Fyssari ja röntgenkuvat kutsuu... Toivotaan parasta!

Kokonaisuudessaan täytyy kuitenkin sanoa, että koe oli onnistunut! Tosin olisin tullut hurjan iloiseksi ykköstuloksesta, kun sitä valionarvoa tässä nyt metsästetään. Ainakin tämä kisapäivä antoi uskoa, että se on vielä meidän saavutettavissa! :)

Pisteet:

Paikkaistuminen 10. Oli rauhallinen, yes!

Paikkamakuu 10. Rauhallinen, yes! Omilla käskyillä alas ja ylös esimerkillisesti! Ei mennyt edes lonkalle. Yksi katsoja sanoi, että oli pyöritellyt kovasti korviaan, kun oli kuullut meidän puhuvan piilossa.

Seuraaminen 8. Ihan ok settiä. Pitkää seuraamista en ole juurikaan harjoitellut viime aikoina. 2-3 perusasentoa jäi seisomiseksi. Olen aika varma, että se johtuu jumeista. Ite sekoilin yhen käännöksen, ymmärsin että "täyskäännös oikeaan", kun kysymys oli "käännöksestä oikeaan". Vielä ihmettelin, miksi ihmeessä on määrätty, että täyskäännös oikeaan, kun me tehdään aina täyskäännös vasempaan :D

Zeta 10. I-S-M. Yes!! Oli siinä ja siinä ennakoiko seisahtumisen. Mutta kaikki oikeat asennot!

Luoksetulo 6. Voi minua. Hyvä seis. Olisi tosin voinut tulla eka pätkän reippaammin. Jatkui ok, mutta maahan-käskyllä niiasi lattian pintaan, mutta ei mennyt maahan. En antanut toista käskyä, vaikka olisi pitänyt! Minä ajattelin, että jos ei mene toisellakaan käskyllä, niin se on sitten nolla. Ajattelin, että saa siitä kai vielä viitoksen, vaikka se ei meniskään maahan (eikö siitäkin saa, jos ei pysähdy seisomaan?). Kuulemma usein voi mennä nollillekin, jos koira ei tee maahanmenoa. Oppia tämäkin. (Viime kisassa opin, että zetassa ei saa enää kattoa taakse;) Tässäpä karisi sitten paljon arvokkaita pisteitä.

Ruutu 7. Ruudussa ei ollut muuta vikaa kuin se, että ei lähtenyt eka käskyllä merkille, vaan oli menossa johonkin muualle. Annoin merkki-käskyn uudestaan, jolloin teki hienon merkin. Siitä ruutuun, juoksi oikein hienosti keskelle ja huusin suoraan maahan, meni hyvin! Olin ennen kisaa harjoitellut tätä paljon, että jätin Jetan kauas seisomaan ja huusin sitten maahan, koska sillä oli ollut pajon vaikeuksia etämaahanmenoissa(kin). Loppuosa meni hyvin. Ja mie olin onnellinen!

Ohjattu 10!!!!!! Tarviiko tätä hehkuttaa!!! Ohjattu on ollut meillä NIIIN hukassa! Sattui kyllä helpompi puoli, oikea. Mutta silti! Hieno merkki ja hieno nouto! Tämän jälkeen ryntäsin pää kolmantena jalkana käytävälle palkkaamaan Jettaa ja matkalla Jetta törmäsi sählymaaliin. Olin HYVIN onnellinen! (siis ohjatun onnistumisesta, en törmäyksestä ;)

Tunnari 0. Minusta mielentila ennen noutoa oli ok. Ei kuitenkaan halunnut tehdä noutoa, vaan lähti vaeltelemaan sihteerinpöytää kohti. Annoin tiukahkoon sävyyn uuden käskyn, jolloin Jetta meni kapuoloille ja haisteli niitä, mutta otti viereisen. Tuomari käski uusia, jolloin löysi kyllä omansa, mutta myöhäistä.

Kauko-ohjaus 8. Jetta katsoi taas tiukasti kohti sihteerin pöytää ja kertakaikkisesti kieltäytyi katsomasta minuun päin. I-S-M-S-I-M. Jouduin antamaan alkuun toisen istu-käskyn. Oli kyllä todella tahmeat kaket. Taisi jonkun verran peruuttaakin.

Yhteensä kuitenkin raavittiin kasaan se 248 pistettä, eikä se nyt niin kovin kaukana enää 256:sta ole, eihän? ;)

Yhtään kuvaa, sen paremmin kuin videotakaan, ei tullut reissulla otettua.

IMG_7342%20%28Kopio%29-normal.jpg