Olipas tänään hallilla hienosti häiriötä, kun oli yhteensä neljä koiraa, joista kolme bordercollieta ;) Jetta aloitti seuraamisella. Otin vähän hidasta, askeleita ja peruutusta myös. Imutin välillä namilla, että pysyy hyvällä kohdalla. Kesken seuruun palkkaamisen tein pienen testin. Sanoin "ruutuun" ja hienosti Jetta juoksi keskelle ruutua alustalle. 

Kiertoja. Joissa on näköjään sellainen ongelma, että kun etäisyyttä tulee lisää, kierto ei enää onnistukaan. Pitäisi sitäkin vähän reenata lisää. Ei saa otettua kovin pitkästä matkasta stoppejakaan, jos joku vajaa 10 m on matka, jonka voi lähettää. 

Metallinouto. Varasti aavistuksen, mutta en kutsunut takaisin. Kapula kalisi vähän hampaissa (metallikapulan pitoa pitäisi siis ottaa), vauhti oli kova ja palkka kesken palautuksen. 

Liikkeestä istumista. Jonkinlaisesta liikkeestä onnistuu jo, mutta ei vielä seuraamisesta. Liian vaikea. 

Hyppynoutoa otin tänään eka kerran kapulan kanssa. Helppo homma. Ensin kutsuhyppynä yli, sitten heitettynä. Nätti ja nopea. 

Suuntia otin silleen, että toisella puolen oli puukapula ja toisella metalli ja ne sai vuorotellen hakea. Tosin yritti ensin mennä kaksi kertaa samalle puolelle.

Muutama kakevaihto. Pakitteli. Arpoi asentoja ilman käskyjä.

Lopuksi nelisen minuuttia paikkamakuuta. Oli ihan hipihiljaa. Tosin samaan aikaan ei lelupalkkaajia, rauhallisia koirakoita vaan. Meni välillä kyljelleen. Kävin kehumassa ja silittämässä välillä.

Niin, se tunnari.... Kun joskus muistaisi ottaa kapulat mukaan...

Maaru-hoitokoira on todella valloittava persoona ja suhtautuu kotonamme vallitsevaan hullunmyllyyn ihailtavalla rauhallisuudella!