Lisäys: lisätäänpäs tähän videopätkä tuosta treenistä, vaikka en tiedä, saako sitä kukaan edes näkymään. En ole mikään ekspertti näissä videohommissa...

Jetan treenivideo

Otettiin päivällä videolle Jetan treeniä, kun käytiin hallilla. Huokaus ja ahdistus. Olenko minä osannut opettaa mitään oikein?! Ensin pieni leluleikki ja imutusseuruuta. Itse minun pitäisi kävellä siinä nopeammin. Jetta alkaa helposti seilata seuruupaikan kanssa, jos kävelen liian hitaasti. Namipalkka välillä muutaman askeleen välein, välillä pitempää pätkää. Lopuksi lelupalkka. Hyvää: Ei pompi, ei peitsaa vaan menee nättiä ravia. Oma vartalo suoraan ja namikäsi tarpeeksi taakse ja käsi täytyy pitää vakaasti yhdessä paikassa.

Seuraavaksi seuruuta perusasennosta perusasentoon. Nami edelleen kädessä, mutta pidin kättä ylempänä. Suoria pätkiä. Namipalkka 1-10 askeleen välein. Muutaman askeleen välein palkattuna seuruuasento on hyvä, seuruupaikka on hyvä eikä vinoutta juuri esiinny. Myös oma vartalo pidettävä suorana! (Vaikea kun täytyy vähän kuitenkin kurkkia, onko perusasento suora). Heti kun palkan väli kasvaa n. 5 askeleeseen, Jetan seruupaikka muuttuu epämääräisemmäksi, ja seilausta sivusuunnassa alkaa esiintyä sekä helposti vinoutumista ulospäin. Namin avustuksella otettiin pari täyskäännöstä, ne olivat oikein hyviä! Lopuksi lelupalkka. Olisiko seruuseen nyt saatava lelupalkalla lisää intensiivisyyttä? En kuitenkaan voi ikuisesti ottaa noita 1-3 askeleen pätkiäkään.

Ruutua otettiin useampia toistoja kosketusalustalle, osa namin kanssa osa leulla palkaten. Kun lähetin suoraa eteenpäin, jostakin syystä oli paljon vaikeampi kuin se, että lähetin vasemmalle ruutuun, niin että olimme nenät vastakkain. Kuitenkin tuosta vaikeammastakin suunnasta etsi alustaa aktiivisesti (lukuun ottamatta yhtä kertaa, jolloin jäi ruudun eteen). Sivulta lähetettynä juoksi ruutuun suoraa päätä alustalle. Ongelma: Jetta ei osaa ottaa koppia namista, jolloin namipalkan heittämisessä ei ole oikein järkeä. Lelupalkka heitettynä toimii hyvin. Heitän narupallon, kun Jetta koskee alustaa ja juoksen itse perään ruutuun, jossa otamme vielä pienet revitykset. Nyt olisi pohdinnan paikka, pitäisikö siirtyä lelu ruudussa -menetelmään vai jatkaa paikanhakuharjoituksia alustan kanssa, vai tekisikö molempia rinnan?

Kaket: namin kanssa istu-seiso-istu -vaihtoja. Jetta nousee seisomaan tosi helposti vinoon vasemmalle. Nyt joko minun otettava välillä Jetta eteeni sivuttain, niin ettei pääse nousemaan vinoon tai sitten otettava jonkin esteen vieressä. Lisäksin minun näköjään pitää olla aivan Jetan edessä, ettei se pääse tulemaan eteenpäin asentojen välissä, vaikka asentojen vaihdossa tekniikka näyttääkin hyvältä (istu-seis -> siirtää takajalat taaksepäin, seis-istu -> pakittaa etutassuilla). Välillä taas Jetta vapaaehtoisesti pakittaa asentojen välillä, mutta en ole siitä toistaiseksi huolestunut. Hallissa vaihdot menivät huonommin kuin kotona, eli kakeharjotuksia pitäisi alkaa nyt tehdä eri ympäristöissä.

Eteentuloja otettiin namipalkalla. Vinous on edelleen kuvioissa mukana, vaikka ohjaan käsillä. Miten olen tuon oikein onnistunut opettamaan (no en vissiin oikein mitenkään). Onneksi joukossa oli myös suoria asentoja. Mietin, tuleeko liian lähelle, kun tulee kuitenkin jalkojen väliin (välillä kuono takin alle asti). Ja palkkaisinko välillä eteentuloista leulla? Nyt olen käyttänyt vain namipalkkaa. Koska namin kanssa voin tehdä sisälläkin. Lelun kanssa en (koska Mitzu yrittäisi syödä Jetan).

Pienen tauon jälkeen otettiin seisahtumisleikkiä. Useamman kerran peräkkäin tarjosi istumista seisahtumisen sijasta. Sitten hoksasi alkaa seisahtumaan. Pakittaa helposti seisahtumisen jälkeen. Sanon käskyn, vasta kun pysähtyy pakituksen jälkeen. Toivottavasti tämä nyt on oikea tapa ja johtaa johonkin tuloksiin. Ja milloin voimme oikein alkaa kulkemaan samaan rintamasuuntaan (nyt olemme vielä vastakkain)?

Maahanmenoleikki sujui paremmin :) Käskyn kuultuaan meni maahan jo muutamalla kerralla ennen kuin näytin käsiapua. Vapautus ja pallonheitto taakse palkaksi.

Luoksetulo vauhdikasta Jetta laatua :) Vauhdista pallopalkka.

Lopuksi muutama keilan kierto, joista ainakin yksi jo onnistui pelkällä käskyllä, ilman näyttämistä :) Ensin namipalkka, sitten lelupalkka ja viimeisestä palkaksi ruoka.

Huoh, treenin videoiminen oli sekä hyödyllistä (näin kaikki virheet) että masentavaa (enkö ole osannut opettaa Jetalle mitään kunnolla?). Tarvitsisi olla joku peräänkatsoja, joka latelisi virheet saman tien. Täytyy vain nyt sitten käyttää tuota videointia useammin!