Koska sää muuttui paljon paremmaksi, eli lumisade vaihtui vesisateeksi, Mitzun kanssa käytiin pitkä lenkki. Mitzu on päässyt lihomaan sairasloman aikana, ja nyt on ohjelmassa pitkät lenkit ja light-ruoka. Lenkin jälkeen lähdettiin koulun pihalle reenaamaan. Mitzu otti pienen seuruun, ruudun ja ohjatun (oikea) ja vauhtia oli mahdottomasti, joskin tällä kertaa mukana myös järkeä :) Tunnari otettiin nyt niin, että Sami laittoi kapulat pihdeillä, ja olivat sellaiset kapulat, jotka olivat olleet pitkään pois käytöstä ja kas ihmettä!! Tunnari onnistui kuin unelma! Tosin Mitzu pysähtyi ennen kapuloita etsimään jarrunameja, jotka tietenkin olin unohtanut sinne laittaa. Täytyy käyttää nyt noita jarrunameja, koska se saa Mitzun "haistelumoodin" päälle. Pitäisi hakea rimaa, että saisi lisää kapuloita.

Jettakin pääsi vielä tekemään pikku treenin. Otettiin merkkiharjoitusta. Sami piti Jettaa kiinni, näytin sille narupalloa, jonka vein merkin taakse. Sitten palasin Jetan viereen (puolisentoista metriä merkistä) ja "merkki" -sanalla vapautus. Sinne se pikkukoira kurvaili merkille täysillä ja toi narupallon minulle intopiukeana takaisin revitettäväksi (hyvä!). Otettiin vielä toisen kerran samalla tavalla ja sitten pikku leikki narupallolla päälle.

Sitten Jetta sai hömpötellä jonkin aikaa ja tehtiin vielä sille elämänsä ensimmäinen makkararuutu koulun nurmikolle. Tallasin tiukasti sellaisen metri x metri alueen ja ripottelin makkaraa, erityisen tarkasti ruudun reunoille. Sitten päästin Jetan siihen irti ja näytin kädellä maata. Ensin ei tajunnu mitään, mutta parin näyttämisen jälkeen alkoi innokkaasti nuuskia ruutuja. Makkara ei kylläkään ollut sille hyvä nami, sillä se ei ollut erityisen himona sen perään. Täytyy kokeilla jotakin muuta namia. Sai kuitenkin pian juonen päästä kiinni ja nuuskutteli tallattua aluetta ja söi jonkin verran makkaranpalasia (laitoin tosi pieniksi paloiksi, eli Mitzun yhdestä treenipalasta sipersin vielä monta murusta ruutuun). Sitten kun Jetta meni ruudusta ulos, pian se huomasi, että sieltä ei löydy makkaraa ja palasi takaisin tallatulle alueelle. Tämä nyt otettiin tällaisena ylimääräisen energian purkutreeninä, mutta ei se haittaa, vaikka siitä olisi jotakin hyötyä tulevaisuuttakin ajatellen :) Paluumatkalla pistäydytiiin vielä kylässä, ja Jetta hössötti vähän Ringo-sheltin kanssa, mutta sitten laitoin Jetan hihnaan, ettei tule riekkuneeksi liikaa. Tuottelias päivä :)