Sunnuntaina tein Jetalle tämän kevään ensimmäisen jäljen. Se oli lyhyehkö ja helppo. En muistanu ottaa mitään kepukoita hajustumaan ennemmin, joten nappasin vaan maasta jotain keppejä. Laitoin ne namipurkin päälle, namipurkkeja kolme. Ihan hyvin meni Jetta jälkeä. Ekaan keppi-kuppiin ei reagoinut, pidättelin vähän liinalla, että hoksii sen. Toiseen ja kolmanteen keppi-kuppiin reagoi. Jäljellä oli yhdessä kohtaa muutama kuivamuonanappula maassa, ja Jetta löysi ne, joten ainakin siinä kohdalla meni jäljen päällä. Oli myös polun ylitys ja siinä Jetta tarkisteli vähän matkaa molempiin suuntiin polkua, mutta jatkoi kuitenkin oikeaan suuntaan polun yli. 

Tänään Jetta puolestaan pääsi kokeilemaan verijälkeä, jonka Maija sille teki. Kyllä se siinäkin taisi kuljeskella suurinpiirtein jäljen päällä, vaikka ei ole ennemmin verijälkeä tehnyt. Merkkasi "makaukset" nuoleskelmalla maata. Loppupalkkana oli ruokakippo, joka oli vahingossa sellaisen (kai) entisen majantekeleen vieressä. Tuulessa ressut heiluivat ja paukkuivat ja Jetta oli ihan varma, että siinä on joku mörkö, mutta meni kuitenkin rohkeasti Maijan kanssa kattomaan sitä mörköä. 

Samassa yhteydessä pieni tokotreeni. Merkkiä ja ohjattua. Varasti ekalla lähetyksellä merkille. En palkannut, vaan otin uudestaan (hyvä minä!). Toisella kerralla merkki oli ok, sitten se puolestaan lähti pään kääntämisestä noutoon (eli varasti taas). Siitäkään en palkannut. Eiku uuestaan. Kyllä se sitten jossain vaiheessa onnistuikin, ja olin muuten laittanut 2 kapulan tilalle kivet, siellä oli vain noudettava kapula ja ainakin kerran Jetta olisi mennyt keksikapulalle, jos sellainen olisi ollut. Ärsyttävää säätöä koko ajan. Miksei se voi mennä niin, että sanon merkki ja se menee merkille ja oottaa seuraavaa käskyä. Ja kun sanon suunnan ja noutokäskyn, niin sitten se toisi just sen ilman mitään kommervenkkejä. Monty sai juosta vähän frisbeen kanssa ja Jetta sai lopuksi etsiä sen "esineruudusta" ja hyvin löysikin :)

Viikonloppuna se puolestaan sai laukkoa vähän frisbeen perässä ja oli silminnähden onnellinen! Ei vaan raski sitäkään antaa hirveästi tehä, kun ei liene niitä kaikkien selkäystävällisimpiä urheilumuotoja. 

Kotona tehtiin tunnari omilla palikoilla, Maija liikkuroi. Jetta löysi oman tosi hienosti tökkimättä muita. Sen kunniaksi Jetalle varattiin palkintomatka Norjaan. 

IMG_6135%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6017%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6027%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6090%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6126%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6149%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6159%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6055%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_6164%20%28Kopio%29-normal.jpg