Jetta on palannut kotiin Muonion lomalta ja oikein rytinällä ;) Eilen se reenasi agilityä Maijan kanssa Rauno Virran opeissa. Täytyy sanoa, että on siinä vauhtia (tytöissä ;) Ihme kuinka kovaa Jetta pääsee ja mitä kaikkea se osaa, kun otetaan huomioon, että agility-treeniä on takana vähän ja harvoin. Hyvä etten tippunu penkiltä, kun jännäsin reenin käänteitä. Tänään aamulla Jetta jatkoi agi-putkea hallilla Maijan kanssa. Iltapäivällä oli sitten tokon vuoro. Melkoinen touhun päivä. Saimme kasaan oikein kunnon kimppatreenit, kun Satun porukka tuli Kolarista ja Heidin porukka Tervolasta. Kiitokset treeniseurasta!

Otin Jetalle kisanomaisen treenin liikkeenohjauksen kera. Voi-liikkeet läpi. Palkkasin liikkeiden välissä, mutta en kovin paljoa liikkeiden aikana. Paikkamakuu kolmen koiran rivissä. Otin Jetan suoraan autosta, syöttelin vähän namia ja suoraan makuuseen. Jetta nuuski vähän ja vaihteli lonkkaa, mutta ei kuulemma ollut vinkunut. Palasin takaisin parin minuutin kohdalla ja jatkoin makuuta vielä, kun muut vapauttivat. Toisten vapauttaminen aiheutti Jetassa vinkumista. Lisäksi aloin laittaa sille hihnaa sen makoillessa, minkä se parikin kertaa tulkitsi vapautukseksi. Jetta autoon tauolle siksi aikaa, kun toiset tekivät.

Seuraaminen. Liikkeenohjaaja käskytti ja hiippaili mukana. Sanoisin, että aika hyvää! Palkkasin namilla muutaman hyvän perusasennon.

Liikkeestä istuminen. Tosi hyvä! Jouduin tosin kysäsemään liikkeenohjaajalta, istuiko, ja kun vastaus oli myöntävä, palkkasin lelulla.

Luoksetulo. Loistava! Varmuuden vuoksi seisahtumiseen käsimerkki avuksi. Maahanmeno myös loistava! Kävin palkkamaassa molemmissa asennoissa namilla, kun ei reagoinut liikkeenohjaajan käskyyn. Hyvä eteenistuminen (nami), vino perusasento sivulla.

Ruutu. Ruutuunjuoksu, pysäytys, odotus, palkka! Hieno!

Hyppynouto. Tämän päivän katastrofi. Ollutkin vähällä reenillä, koska on onnistunut aiemmin hyvin. Kiersi takasin tullessa ainakin kolme kertaa. Lyhyempi heitto tuottaa varmemman takaisinhyppäyksen. Heittokoulua minulle.

Metallinouto. Jäi luovutuksessa aavistuksen etäälle, mutta parempi se kuin törmäys. En muista, oliko luovutusasento suora, ja millainen perusasento oli sen jälkeen...

Tunnari, helpotettu. Kasa vieraita verkon taakse, ja yksi oma sen eteen. Nyt otti oman epäröimättä suuhun. Palkkasin siitä heti, jotta saadaan vähän varmuutta oman nostoon. Jettaa tuntuu ylitsepääsemättömästi hämäävän vieraiden kapuloiden läsnäolo.

Kaket. Alku meni hyvin, vähän lyhyempi matka. Sitten alkoi tuijotella liikkeenohjaajan käsien liikkumista ja tehdä omia ratkaisuja. Aavistuksen peruutti ja meni vinoon vasemmalle, mutta i-s-m oli hyvä, rauhallinen ja toimi ekoilla käskyillä. Seisomaan vielä nousi hyvin, mutta sitten alkoi ennakoida asentoja ja teki jonkun ylimääräisen vaihdon väliin. Ennakoi sivulletulokäskyn. Pitäisi käydä palkkaamassa asentojen kestosta, kun se näkjöään hätäilee vaihtojen kanssa.

Jetta oli ihana, tarkkavainen ja vauhdikas. Kaikki liikkeet tunnaria ja ruudun loppuosaa lukuun ottamatta olivat mielestäni melko hyvällä mallilla. Suuri huolen ja pohdinnan aihe minulle on se, miten ikinä saan toimimaan Jetan samalla tavalla häiriössä ja kisatilanteessa kuin treenissä... En varmaan mitenkään.


Olin tänään ylitaitava ja tiedän sen ;)


Hyvä Jetta! Taputtaa Pyry innoissan. Olisko Pyrystä apua Jetan aplodi-siedätykseen? ;)

Nyt kun Pyry on oppinut uuden taidon, se esittelee sitä mielellään koko ajan.