Tänään oltiin Rovaniemellä jäljen kimppareenissä.

Ensinnäkin, ruokaöljy koiran mahaan siveltynä todella ON loistava, ja vieläpä myrkytön, lääke mäkäräisiä vastaan (ja kaupanpäälle reenin lopuksi koiralle ekstrapalkat omasta masusta nuoltuna ;), kiitokset vaan Kirsille vinkistä! Tänään päätin kokeilla öljyä, kun mäkäräisiä oli niin julmetusti, että aina kun suunsa aukaisi, mäkärät tunkivat jopa suuhun... Nyt ei ollut Jetan mahassa kuin yksi purema. Hyvä juttu, että öljy näköjään auttaa mäkäröitä vastaan!

Ensin otettiin esineruutu. Jetta oli toisena vuorossa. Vietiin lelu n. 40 metrin syvyyteen. Ensin Jetta juoksi jonkin aikaa edellisen koiran jälkiä, mutta irtosi sitten syvemmälle ruutuun. Kierteli ruudun takaosassa, kunnes sai hajun lelusta, paikansi ja toi! Palkaksi isot leikit päälle, hieno Jetta! :)

Tallasin Jetalle sammaleiseen, osin hiekkapätkän sisältäneeseen, maastoon n. 30 metriä pitkän suoran jäljen. Ilma oli sateentuhruinen, jälki varmaankin vajaan tunnin vanha. Alussa liotettua kuivamuonaa palkkana, sitten juustoa ja välillä yksi välipurkki, jossa muutama makkaranpala. Välillä juustoa 2 joka askeleella, välissä 1 per askel. Vielä pieni aloitusruutu mukana. Jetta oli rauhallisessa mielentilassa (ehkä asiaa auttoi aamupäivän retki, jossa se juoksenteli kyllikseen). Aloitti jäljestyksen rauhallisesti, mutta siirtyi pian hieman jäljen sivuun, niin että kulki vähän poikittain jälkeen nähden, enimmäkseen oikean jalan jälkiä seuraten. Mutta koska kuono pysyi koko ajan maassa, ja kuului koko ajan ahkeraa nuuskutusta, ajattelin, ettei tuo haittaa... Kuivamuona ei ollut kovin himoittava palkka, eron huomasi heti, kun alkoi juustopätkä. Välipurkin jälkeen jäi paljon nameja syömättä, joten jos välipurkkia käyttää, sen jälkeen voi varmaankin vähentää namia (ehkä yksi nami askeleella, tai kenties muutama askel ilman namiakin?) Lopussa oli päiväruoka purkissa ja Jetta pysähtyi purkin kohdalle (ensimmäistä kertaa reagoi purkkiin jollakin tavalla). Ruoka palkaksi, ja kovat kehut ja sitten homma oli selvä. Kiitokset reeniporukalle reeniseurasta! :)